breaking news Νέο

Την πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το «Κίνημα Αλλαγής» στη Βέροια

  • Την πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το «Κίνημα Αλλαγής» στη Βέροια
  • Την πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το «Κίνημα Αλλαγής» στη Βέροια

Την πρώτη του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή (25/2), στις 11 το πρωί, στη SALA του Πολυχώρου της «Ελιάς», το «Κίνημα Αλλαγής», εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, το Μάρτιο.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη, με τον Κώστα Ασλάνογλου να καλωσορίζει τους «συντρόφους» και να παρουσιάζει σ' αυτούς το κλιμάκιο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, το οποίο αποτελούσαν ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θωμάς Λιόλιος από Το ποτάμι (στη θέση της Γιάννας Παναγοπούλου, που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί για λόγους υγείας) και ο Πασχάλης Τόσιος από το ΚΙΔΗΣΟ, οι οποίοι και υπήρξαν ομιλητές στην εκδήλωση.

 

«Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να είναι ανοιχτό κόμμα»

Την αισιοδοξία του για τη συνέχεια εξέφρασε ο κ. Αρβανιτίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να ξαναφτιαχθεί ο χώρος, για να καταστεί ωφέλιμος στην κοινωνία.

Σημείωσε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ μπήκε ανάμεσα στην τυφλή σύγκρουση αριστεράς – δεξιάς, ενώ σ' ό,τι αφορά στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς, τόνισε πως «θα πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρη διακήρυξη, να αποκτήσει κανόνες, να σέβεται τη διαφορετική άποψη και τις διαδικασίες και γενικά να είναι ένα ανοιχτό κόμμα».

 

Πυξίδα η αξιοποίηση της εμπειρίας των προηγούμενων ετών

Με τη σειρά του ο Θωμάς Λιόλιος, προσδιόρισε ότι το ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που θα αφήσει πίσω της η κρίση στη μεταμνημονιακή εποχή. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «θα πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία των προηγούμενων ετών ώστε να υπάρξουν απαντήσεις για ζητήματα, όπως η ελάττωση του δημόσιου χρέους, η στρατηγική για το ιδιωτικό χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και το νέο πρόγραμμα επενδύσεων που χρειάζεται η χώρα, οι παρεμβάσεις στην παιδεία και τέλος ένα σχέδιο ανακούφισης όσων έχουν πληγεί από την κρίση».

 

«Πολύ σημαντική η ενότητα του χώρου»

Από την πλευρά του ο κ. Τόσιος υποστήριξε ότι ο νέος φορέας χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα, προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Το ΠΑΣΟΚ έκανε μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η διαύγεια, που ήταν ωφέλιμες για το κράτος και την κοινωνία», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος έθεσε ως επιδίωξη ότι ο νέος φορέας θα πρέπει να κάνει ορατές τις «διαχωριστικές γραμμές που βρίσκονται ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής, στη Δεξιά και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ακόμα ότι είναι «πολύ σημαντική η ενότητα του χώρου και πως το ιδρυτικό συνέδριο έπρεπε να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα ημερίδες για τα «κόκκινα» δάνεια, τους πλειστηριασμούς κ.α.

 

5 κάλπες στην Ημαθία

Σ' ό,τι αφορά, τώρα, στην εκλογή συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Κώστας Ασλάνογλου έκανε γνωστό πως στην Ημαθία θα στηθούν πέντε κάλπες. Ειδικότερα:

Στη Βέροια (στην οποία ενσωματώνονται η Βεργίνα, το Μακροχώρι, τα Ριζώματα και ο Άγιος Γεώργιος), στην Αλεξάνδρεια (σ' αυτή ενσωματώνονται και τα Καβάσιλα, το Πλατύ), στη Μελίκη, στον Κοπανό (στον οποίο ενσωματώνεται και η Ειρηνούπολη) και στη Νάουσα.

Επικεφαλής των διαδικασιών ανάδειξης συνέδρων για το συνέδριο (το οποίο έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 16-18 Μαρτίου) τέθηκε ο δικηγόρος (και συνάμα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας) Φώτης Καραβασίλης. Όσο για τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών, αυτή ολοκληρώθηκε χθες στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων για το συνέδριο έχει καταληκτική ημερομηνία αύριο Τετάρτη 28 του μηνός.

 

Παρουσίες

Το παρών, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην Δήμαρχοι Βέροιας Γιάννης Χασιώτης και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρώην Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Τάκης Ταχματζίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα, ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου με τη σύζυγό του Ίλια Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης κ.α.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής