breaking news Νέο

Τη θέση του ΚΚΕ για το όνομα των Σκοπίων παρουσίασε σε ομιλία του στη Βέροια ο Σ. Ζαριανόπουλος

Τη θέση του ΚΚΕ για το όνομα των Σκοπίων παρουσίασε σε ομιλία του στη Βέροια ο Σ. Ζαριανόπουλος

Τη θέση του ΚΚΕ για το ονοματολογικό στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων παρουσίασε σε ομιλία του στη Βέροια, τη Δευτέρα το απόγευμα, στη sala του πολυχώρου της Ελιάς, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Στην αναφορά του ο κ. Ζαριανόπουλος επεσήμανε πρωτίστως πως «δεν είναι μόνο το θέμα της ονομασίας», αλλά έθεσε την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και την απάλειψη κάθε αναφοράς σε αλυτρωτισμούς. «Βιάζονται», είπε, «να δώσουν «λύση», «προβαίνοντας σε μια σαλαμοποίηση του προβλήματος και αφήνοντας όλα τα άλλα σημαντικά προβλήματα».

Σημείωσε, δε, πως «τα Σκόπια λένε ότι είναι το εθνικό κέντρο ενός ευρύτερου έθνους των «Μακεδόνων», που κομμάτια του είναι μη ελεύθερα, που ζούνε στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, που εμείς θα τους προστατέψουμε... Τι διαφορετικό λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Δυτική Θράκη; Να σας θυμίσω ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, κανένα άλλο από τα ελληνικά κόμματα δεν έβαλε εθνοτικό ζήτημα. Μαζί, λοιπόν, με το όνομα, πρέπει να προχωρήσει η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων, εξαφάνιση κάθε αλυτρωτικής διάταξης, εγγύηση των συνόρων και να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακόμα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ προχώρησε και σε μια ανάλυση της γεωπολιτικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή και το ρόλο που δύναται να παίζει το κράτος των Σκοπίων ως «προκεχωρημένο φυλάκιο» συμφερόντων της Τουρκίας ή άλλων δυνάμεων.

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής