breaking news Νέο

Μόνο η Νάουσα, από τις τρεις ομάδες της Ημαθίας διαθέτει βάσιμες ελπίδες να παραμείνει στην Γ’ Εθνική

Μόνο η Νάουσα, από τις τρεις ομάδες της Ημαθίας  διαθέτει βάσιμες ελπίδες να παραμείνει στην Γ’ Εθνική

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ο Αρης Παλαιοχωρίου με τον Ηρακλή, που διεκδικούν την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στην Β’ Εθνική έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία ενω ο τρίτος του βαθμολογικου πίνακα Αλμωπός Αριδαίας χρειάζεται μόλις μια νίκη στα τέσσερα παιχνίδια που του απομένουν (Αρη Παλαιοχωρίου εντός, Πιερικό εκτός, Κιλκισιακό εκτός ΑΟ Καρδίας εντός) για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην Γ’ Εθνική ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Πολύ κοντά στη σωτηρια του είναι και ο Μακεδονικός που έχει ήδη 38 βαθμούς και καθώς το ανώτερο όριο παραμονής αυτή τη στιγμή είναι στους 46 στην χειρότερη περίπτωση χρειάζεται 8 βαθμους στα πέντε παιχνίδια που του απομένουν - έχει κάνει το ρεπό του (με την Αλεξάνδρεια εντος, τον Εδεσσαϊκο εκτός, την ΑΕ Καρίτσας εντός, τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου εντός, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων εκτός) για να ανανεώσει την βίζα παραμονής του στην κατηγορία.

Στην αντίπερα όχθη ο ουραγός Καμπανιακός που πρόσφατα έκανε ζημιά στην ομάδα της Νάουσας με 10 βαθμούς στο ενεργητικό του ακόμη κι αν κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια που του απομένουν μπορεί να φθάσει μέχρι τους 25 βαθμούς και με δεδομένο οτι η Νάουσα και ο ΑΟ Καρδίας που έχουν ήδη 30 βαθμούς βρίσκονται στα όρια της Ζώνης του υποβιβασμού, η ομάδα της Χαλάστρας είναι η πρώτη από τις επτά του 2ου ομίλου που βρίσκεται και με τα δυο πόδια στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σε πολύ δυσχερή θέση φυσικά βρίσκεται και η Αλεξάνδρεια που έχει 18 βαθμούς. Η νεοφώτιστη ομάδα της Ημαθιας θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία ακόμη κι αν κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια που τις απομένουν (Μακεδονικός - Αλεξάνδρειας, Αλεξάδρειας - Νάουσα, Καμπανιακός - Αλεξάνδρεια, Ηρακλής - Αλεξάνδρεια, ΑΠΕ Λαγκαδά - Αλεξάνδρεια) αφου σ’ αυτήν την περίπτωση για να παραμεινει στην κατηγορία η Νάουσα δεν θα πρέπει να πάρει ούτε τρεις βαθμούς, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και η ΑΠΕ Λαγκαδά τέσσερις!!

Συνεπώς θεωρούμε οτι και ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας βρίσκεται αν όχι με τα δυο τουλάχιστον με το ένα πόδι στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 25 βαθμούς και έχει τέσσερα παιχνίδια να δώσει ακόμη αφου δεν έχει κάνει το ρεπό του.

Και η θέση της ομάδας των Τρικάλων θεωρούμε οτι είναι πολύ δυσχερής και θεωρείται αν όχι απιθανο τουλάχιστον πολύ δύσκολο θα παραμείνει στην κατηγορία, αφου ακόμη κι αν κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα μπορεί να φθάσει τους 37 βαθμούς. Οσους δηλαδή χρειάζεται η Νάουσα και ο ΑΟ Καρδίας με δυο νίκες και μια ισοπαλά σε πέντε παιχνίδια.

Σε καλύτερη μοίρα από τις ομάδες της Ημαθίας βρίσκεται η Νάουσα που ξαφνικά και από το πουθενά βρέθηκε να κινδυνεύει.

Η Νάουσα όπως ήδη αναφέραμε βρίσκεται στα όρια της Ζώνης του υποβιβασμού έχοντας 30 βαθμούς όσους και ο ΑΟ Καρδίας ενω 29 έχει η ΑΠΕ Λαγκαδά και 26 ο Κιλκισιακός.

Να δούμε όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα των ομάδων που κατά την άποψη μας θα παλέψουν για την παραμονή της στην κατηγορία.

Εδεσσαϊκός (5η θέση 34 βαθμούς). Αντιμετωπίζει κατά σειρά: Τον ΑΟ Καρδίας εκτός, τον Μακεδονικό εντός, την Νάουσα εκτός, Καμπανιακός εντός, Ηρακλής εκτός.

Πιερικός (6η θέση 33 βαθμούς). Αντιμετωπίζει κατά σειρά: Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων εκτός, Αλμωπό Αριδαίας εντός, Αρη Παλαιοχωρίου, εντός κάνει το ρεπό του, Κιλκισιακός εντός.

Αγρ. Αστέρας (7η θέση 33 βαθμούς). Αντιμετωπίζει κατά σειρά: Κάνει το ρεπό του, Κιλκισιακός εκτός, ΑΟ Καρδίας εντός, Μακεδονικός εκτός, Νάουσα εκτός.

ΑΟ Καρδίας (8η θέση 30 βαθμούς). Αντιμετωπίζει κατά σειρά: Εδεσσαϊκό εντός, ΑΕ Καρίτσας εντός, Αγρ. Αστέρα εκτός, Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων εντός, Αλμωπό Αριδαία εκτός.

Νάουσα (9η θέση 30 βαθμούς). Αντιμετωπίζει κατά σειρά: ΑΠΕ Λαγκαδάς εντός,  Φίλιππος Αλεξάνδρειας εκτός, Εδεσσαϊκός εντός, ΑΕ Καρίτσας εκτός και Αγρ. Αστέρα εντός.

ΑΠΕ Λαγκαδά (10η θέση 29 βαθμούς). Κατά σειρά αντιμετωπίζει: ΦΑΣ Νάουσα εκτός, Καμπανιακό εντός, Ηρακλή εκτός, Αρη Παλαιοχωρίου εκτός, Φίλιππο Αλεξάνδρειας εντός.

Κιλκισιακός (11η θέση 26 βαθμούς). Κατά σειρά αντιμετωπίζει: ΑΕ Καρίτσας εκτός, Αγρ. Αστέρας εντός, Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων εκτός, Αλμωπό Αριδαίας εντός, Πιερικός εκτός.

Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων (12η θέση 25 βαθμούς). Κατά σειρά αντιμετωπίζει: Πιερικό εντός, κάνει το ρεπό του, Κιλκισιακός εντός, ΑΟ Καρδίας εκτός, Μακεδονικός εντός.

Από τις οκτώ ομάδες που αναφέρουμε θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία οι τέσσερις αφου συνολικά θα υποβιβαστούν οι 7 που θα καταλάβουν τις ισάριθμες τελευταίες θέσεις και ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας με την ΑΕ Καρίτσας θεωρούμε οτι παρότι δεν έχουν υποβιβαστεί ακόμη μαθηματικά και διατηρούν μαθηματικές ελπιδες είναι απίθανο να καλύψουν την διαφορά που τους χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες που επίσης παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής