breaking news Νέο

Με το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης

Με το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση εργασίας με το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων Βεροίας είχε την Δευτέρα 22/1/2024 ο νέος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Καταστημάτων και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς,  κ. Στέλιος Ασλάνογλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Βεροίας  κ.κ. Στέργιος Κύρτσιος, Κωνσταντίνος Τζήμας και Πέτρος Βασιλείου (επιπλέον με την ιδιότητα του Δημοτικού Σύμβουλου) καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη των Τμημάτων Αγροτικής Παραγωγής και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Βέροιας, Κώστας Δάρλας και Έφη Βόλκου.

Τα μέλη του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και ζήτησαν τη συνδρομή του νέου Αντιδημάρχου στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε:

  • Άμεση αποκατάσταση των φθορών του αγροτικού οδικού δικτύου ώστε η πρόσβαση των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους να είναι ασφαλής και γρήγορη, ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
  • Έγκαιρη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στις υφιστάμενες υπαίθριες ποτίστρες του Δήμου. 
  • Εφαρμογή προγραμμάτων στείρωσης και σήμανσης των ποιμενικών σκύλων που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για την φύλαξη των κοπαδιών τους.
  • Εύρεση κατάλληλου δημοτικού χώρου για την εγκατάσταση των γραφείων του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Βεροίας. 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ασλάνογλου Στυλιανός δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στους Κτηνοτρόφους και ενημέρωσε για την ανάληψη  του ρόλου συντονιστή, με σκοπό:

  • την υλοποίηση δωρεάν προγραμμάτων στείρωσης και σήμανσης των ποιμενικών σκύλων στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κτηνιατρείου.
  • την άμεση λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας που άπτονται της αγροτικής οδοποιίας και συντήρησης των ποτιστρών των ζώων τους.
  • τη διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των κτηνοτρόφων σε συνεργασία με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παροχής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
  • την εύρεση κατάλληλου δημοτικού χώρου για τη στέγαση του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Βεροίας.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής