breaking news Νέο

Θετική η αποτίμηση από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για την τελευταία βδομάδα της Αποκριάς

  • Θετική η αποτίμηση από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για την τελευταία βδομάδα της Αποκριάς
  • Θετική η αποτίμηση από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για την τελευταία βδομάδα της Αποκριάς

Θετική ήταν η αποτίμηση στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, από πλειοψηφία και μειοψηφία (με λίγες παρατηρήσεις), για την τελευταία eβδομάδα της Αποκριάς, με κύριο χαρακτηριστικό της πόλης το δρώμενο «Μπούλες» ή «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Σταύρος Βαλσαμίδης, ανέφερε ότι η εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης με τον Τόνι Σφήνο έφερε κόσμο στην πόλη, μέσα από τη διαφήμιση που έγινε. «Ήρθαν  επισκέπτες από πολλές περιοχές της χώρας, για να παρακολουθήσουν το δρώμενο. Αυξήσαμε γενναία την επιχορήγηση στους Ομίλους του δρώμενου, ενώ υπήρξε διαφήμισή του σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Οι επισκέπτες μας λάμβαναν φυλλάδια με χάρτες και πληροφορίες κατά την είσοδό τους στην πόλη. Δώσαμε πάνω από 20 συνεντεύξεις σε κανάλια και σε σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας του χρόνου να φέρουμε περισσότερο κόσμο και το πρώτο Σαββατοκύριακο των Αποκριών», είπε.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δώρης Καρανάτσιος συνεχάρη τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, γιατί διατήρησαν την πόλη «απίστευτα καθαρή», δουλεύοντας και τα βράδια.

Να ενταχθούν στις εκδηλώσεις της Αποκριάς και τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Καραμπατζός, ζητώντας να ενισχυθούν οικονομικά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του κάμπου. Ο κ. Καραμπταζός, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Βαλσαμίδη για τη διοργάνωση, ζήτησε να γίνει διάβημα στο δήμο Πειραιά για την κακέκτυπη αποτίμηση του δρώμενου, την ίδια περίοδο, στον Πειραιά. «Όσο το αφήνουμε χωρίς να αντιδρούμε, τόσο θεριεύει», είπε, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχα διαβήματα για τέτοιες «πράξεις» είχε πράξει και ο ίδιος, επί δημαρχίας του.

 Για σοβαρή αποκριά και για ποιότητα επισκεπτών που εντυπωσιάζονται με το δρώμενο, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Ρίζος, λέγονται ότι οι χιλιάδες επισκέπτες εκστασιάζονται  από αυτό. Ο κ. Ρίζος ευχαρίστησε τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες» για τη σοβαρότητα της δουλειάς τους, ενώ ζήτησε τα 12.000 ευρώ που δόθηκαν για την έλευση Σφήνου, να δοθούν σε μπάντες οργανοπαικτών, που θα συνοδεύουν τους Ναουσαίους στην πόλη, όπως γινόταν τα παλιότερα χρόνια.

Συγχαρητήρια στον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες» έδωσε και ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑ.Σ, κάνοντας λόγο για ένα λαϊκό δρώμενο, που εντυπωσιάζει ντόπιους και επισκέπτες. Ο κ. Καρτσιούνης ζήτησε το συνδυασμό με μια μοντέρνα εκδοχή του καρναβαλιού.

Ο δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης είπε ότι η πολύ καλή φετινή χρονιά ήταν αποτέλεσμα της εξωστρέφειας, που επέδειξε η δημοτική του αρχή. «Ευχαριστώ όσους δούλεψαν. Παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα στους χιλιάδες επισκέπτες μας. Να δούμε, σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου, πού πρέπει να βάλουμε τον πήχη, ενισχύοντας περαιτέρω και το πρώτο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Η επόμενη εκδήλωση θα ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας», τόνισε. Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι το δρώμενο έχει την πρωτοκαθεδρία στην έλευση του κόσμου, αλλά από εκεί πέρα πρέπει να υπάρξει ποικιλία προσφοράς δραστηριοτήτων του τριημέρου, για αυτούς που δεν είναι ημερήσιοι εκδρομείς, αλλά διαμένουν στην πόλη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής