breaking news Νέο

"ΦΑΡΜΑΚΑ-ΜΥΣΥΦΑ-NOVARTIS-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ!", άρθρο του φαρμακοποιού Αργύρη Φουκαλά

Από το 2011 ‘τρωγονται’ οι ντοπιοι επιβουλεις του ‘κεφαλαιου-τζιρος’ φαρμακο, ‘τρωγονται’ πως θα το βαλουν χερι ,πως θα περασει η λιανικη πωληση συνεχως και περισσοτερων ειδων στα χερια τους και εξω από τα φαρμακεια.

Η αρχη εγινε με υπουργο τον Λοβερδο,Σαλμα,Χ΄΄δακη,ακολουθησε ο Αδωνης,και την σκυταλη πηραν οι υπουργοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Από 1η Ιανουαριου 2017 ξεκινησε η εφαρμογη ψηφισθεντων νομων για απελευθερωση των τιμων των ΜΥΣΥΦΑ [Μη Υποχρεωτικα Συνταγογραφουμενων Φαρμακων] και η πωληση ορισμενων από αυτά στα Σουπερ μαρκετ[ΓΕΔΙΦΑ].

Απο φετος όμως δοθηκε το πρασινο φως στις εταιρειες να καθοριζουν ελευθερα ,ανεξελεκτα και χωρις κανενα περιορισμο τις Χονδρικες Τιμες αυτων των φαρμακων ….

Αποτελεσμα?!

Tα Depon τα χαπια απο 0.75 πηγαν 0.99,τα  Maximun από 1,60 πηγαν 2,22 ,τα Algofren από 4,63 πηγαν 6,90 ,τα Algon από 2,84 πηγαν 3,75,τα Antis και όλα τα αντιστοιχα αντιβηχικα από 4,26 πηγαν 6,00,η aspirin από 1,8 πηγε 3,40, το Dacrio gel από 3,53 πηγε 6,00,το Hexalen από 1,90 πηγε 4,00 , το Nurofen από 2,40 πηγε 4,44 ,το Vicks από  4.85 σε 8,76!!!!

Αυτά και αλλα 1500 περιπου είναι φαρμακα που καποιοι πολιτικοι ‘ελαφρα τη καρδια’ αποφασισαν ότι δεν χρειαζεται να συνταγογραφουνται ,πωλουνται πλεον ελευθερα και αφου δεν επιβαρυνεται ο ΕΟΠΥΥ ας τα πληρωνουν οι ασθενεις από την τσεπη τους και μαλιστα πανακριβα!!!

Ποιο σκανδαλο NOVARTIS λοιπον …αυτό το σκανδαλο και τις σκανδαλωδεις αυξησεις ποιος τις επετρεψε…και είναι φαρμακα ευρειας χρησης ,που ποτε δεν μειωθηκε η τιμη τους για να υποθεσουμε ότι αδικηθηκαν όπως αλλα συνταγογραφουμενα που πηγαν και στο-50 ή -60%?!

Και για να ειμαστε ειλικρινεις ενώ η υφηλιος βοα για την Novartis εδώ περιμεναμε το FBI να κανει την δουλεια την δικη μας!!!

Απεδειχθει όμως για μια ακομη φορα αυτό που ειπε και ο Κ.Λουραντος ότι καποιοι εντολεις τοσα χρονια χτυπαν το σαμαρι[το ελληνικο φαρμακειο] και χαιδευουν το γαιδουρι [τις πολυεθνικες φαρμακευτικες] ανοιγοντας τους τον δρομο για να αλωσουν τον τριτο μεγαλυτερο τζιρο παγκοσμιως μετα τα ναρκωτικα και οπλα …το φαρμακο .

Θυμιζω εκτος από το φαρμακο:Χασις[νομος για καλιεργεια],Οπλα[Σ.Αραβια]…

Το σκανδαλο Novartis αλλα και αυτό με τις υπερογκες αυξησεις στα ΜΥΣΥΦΑ όπως και ο τελευταιος νομος που επανερχεται παρα την πρωτη αποριψη του Π.Δ. από το ΣΤΕ ,για την εισοδο κερδοσκοπων ιδιωτων στα φαρμακεια, επιβεβαιωνουν αποκαλυπτικα το σχεδιο τους και πρεπει οι ελληνες πολιτικοι να το αντιληφθουν εγκαιρως πριν η ζημια είναι μη αναστρεψιμη.

Οι Ελληνες φαρμακοποιοι αντισταθηκαμε και αντιστεκομαστε στην αλωση αυτή που δεν καταστρεφει μονο το παραδοσιακο ελληνικο φαρμακειο αλλα θα επιφερει και δραματικες αλλαγες στους ασθενεις-καταναλωτες!

Αργύρης Φουκαλάς

  Φαρμακοποιος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής