breaking news Νέο

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας που επισκέπτεται από χθες Πέμπτη την Ημαθία

  • Ενδιαφέρουσες συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας που επισκέπτεται από χθες Πέμπτη την Ημαθία
  • Ενδιαφέρουσες συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας που επισκέπτεται από χθες Πέμπτη την Ημαθία
  • Ενδιαφέρουσες συναντήσεις του πρέσβη της Κούβας που επισκέπτεται από χθες Πέμπτη την Ημαθία

Την Ημαθία επισκέπτεται από την Πέμπτη 8/2 ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Aramis Fuente Hernández, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ισαμπέλ Ερνάντε Μεχίας

Τον πρέσβη υποδέχτηκαν και είχαν σύντομη συνομιλία μαζί του στη Βέροια τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας που έχουν και την ευθύνη της πρόσκλησης στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Νάουσα, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Νίκο Κουτσογιάννη. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης έκανε αναφορά στην ιστορία της Ηρωϊκής Πόλης της Νάουσας, στους αρχαιολογικούς της θησαυρούς καθώς και στην πρόθεση για πολύμορφη σύσφιξη σχέσεων των δύο λαών. Από την πλευρά του ο πρέσβης πέρα από ιστορικές αναφορές για την Κούβα, στάθηκε στον πολύχρονο αποκλεισμό από μέρους των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε τη θετική του γνώμη για την ανάπτυξη πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών και τουριστικών σχέσεων. Η εγκάρδια συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων.

Έπειτα υπήρχε συνάντηση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ν. Ντατζμέ, του Αγροτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον Τ. Τσιουλάκο, καθώς και μελών Δ.Σ σωματείων. Από την πλευρά των εργαζομένων  έγινε αναφορά στους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης της περιοχής και στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και στη σταθερή τους αλληλεγγύη τόσο προς το λαό της Κούβας όσο και γενικότερα στους λαούς που παλεύουν για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία τους.

Από την πλευρά του πρέσβη τονίστηκαν οι μακρόχρονοι αγώνες του λαού της Κούβας, οι εγκληματικές συνέπειες του εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ, καθώς και οι κατακτήσεις της σοσιαλιστικής επανάστασης ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, όπως και πλευρές της εργατικής δημοκρατίας που υπάρχει εκεί.

(Για το βράδυ της Πέμπτης υπήρχαν κανονισμένες και άλλες συνανήκεις με φορείς της Ημαθίας στη Βέροια, που θα έχουμε ρεπορτάζ στο επόμενό μας φύλλο.)

Το απόγευμα της Παρασκευής 9/2, στις 7 μ.μ,  θα απευθύνει χαιρετισμό στο διήμερο Κουβανέζικου Κινηματογράφου που θα γίνει σε συνεργασία της Πρεσβείας με την ΚΕΠΑ και το Σύνδεσμο Φιλολόγων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


πρέσβης Κούβας-Κουτσογιάννης
πρέσβης Κούβας-Εργατικό Κέντρο Ημαθίας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής