breaking news Νέο

Χρ. Μακρίδης : «Εγκατάλειψη των κοινοτήτων των Πιερίων»

Χρ. Μακρίδης : «Εγκατάλειψη των κοινοτήτων των Πιερίων»

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μακρίδης, προκειμένου να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης η αύξηση του αριθμού δρομολογίων των ΚΤΕΛ στις κοινότητες των Πιερίων. Συγκεκριμένα αναφέρει :

 

Στα πλαίσια του Άρθρου 7 του ν.5056/2023  παρ. 2 και της υπ’ αρίθμ. 98/2024 Εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών, σας καλώ, να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων κατά την συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας το κατωτέρω υποβληθέν από εμού Θέμα:

 

Θέμα: Ορισμός Επιτροπής Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Βέροιας για παρέμβαση της στην Διοίκηση των ΚΤΕΛ Βέροιας για την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων στις Κοινότητες των Πιερίων.    

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Πως θα σας φαίνονταν, πως θα μας φαίνονταν όλους εμάς εδώ, αν ζούσαμε σε ένα χωριό ορεινό και ο μόνος τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο της πρωτεύουσας του Νομού μας είναι να χρησιμοποιούσαμε ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ημαθίας στην προκειμένη περίπτωση? Δηλαδή ένα δρομολόγιο κάθε Τρίτη το οποίο θα έφτανε στο χωριό σας περίπου στις 8 το πρωί και κατά τις 12 το μεσημέρι θα σας επέστρεφε και πάλι στο χωριό. Αναφέρομαι φυσικά στις Κοινότητες των Ριζωμάτων, της Σφηκιάς, του Πολυδενδρίου και του Δασκίου. Το λιγότερο που θα ένοιωθα τουλάχιστον εγώ προσωπικά θα ήταν η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ και δεν ξέρω ποιο άλλο συναίσθημα θα με καταλάμβανε. Τι να προλάβει άραγε μέσα σε 2 ώρες να κάνει ένας-μία κάτοικος των ανωτέρω Κοινοτήτων που θα χρησιμοποιούσε το δρομολόγιο  που ανέφερα, αν θα αποφάσιζε να επισκεφθεί την πόλη της Βέροιας είτε να ψωνίσει, είτε να πάει σε κάποιον γιατρό (αν και θα έπρεπε ο γιατρός να πάει σ’ αυτόν) και δεν ξέρω εγώ τι άλλο?

Οι ερωτήσεις αυτές μου τέθηκαν από δημότες της περιοχής των Πιερίων και κυρίως περασμένης ηλικίας και μη ξέροντας τι να τους απαντήσω έσκυψα το κεφάλι μου από ντροπή δηλώνοντας τους ότι θα σας το αναφέρω σε εσάς προσωπικά κ. Πρόεδρε ώστε να θέσετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. Απαιτούν κ. Πρόεδρε, αυτοί οι απλοί άνθρωποι των Κοινοτήτων των Πιερίων και σας ζητούν με λήψη σχετικής απόφασης να μεσολαβήσει το Δημοτικό Συμβούλιο  και να ορίσει μια αντιπροσωπεία εκ των δημοτικών συμβούλων ώστε να «πιέσει» την Διοίκηση των ΚΤΕΛ Ημαθίας, είτε να αυξήσει τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Ημαθίας στις ανωτέρω Κοινότητες είτε να τροποποιήσει το ωράριο άφιξης και αναχώρησης του υπάρχοντος δρομολογίου  από και προς την πόλη της Βέροιας.

Και η δικαιολογία των ΚΤΕΛ όπως μου ανέφεραν ότι «δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα του δρομολογίου» δεν ευσταθεί αφού οι δημότες των ανωτέρω περιοχών γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το δρομολόγιο διότι,  πολύ απλά, διόλου δεν τους εξυπηρετεί.

Και επειδή ο Αντιδήμαρχος κ. Δέλλας, λόγω του ότι κατάγεται από την Κοινότητα των Ριζωμάτων και θα έπρεπε να πρωτοστατεί ώστε να ικανοποιηθεί το εύλογο αίτημα των δημοτών της περιοχής των Πιερίων, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο πρωτίστως και όχι να υποδεικνύει μια λύση που αφορά τις Κοινότητες όλης της Ελλάδας που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση (αν βρίσκονται) με τις Κοινότητες της περιοχής των Πιερίων και που ξέρει εκ των προτέρων ότι είναι μη εφικτή τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. “Μάτια μην μας δείχνετε. Μονοπάτια δείξτε μας” κ. Αντιδήμαρχε”.

 

Βέροια 19/02/2024

Χρήστος Μακρίδης

(Δημοτικός Σύμβουλος)


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής