breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας : «Εμβληματική η μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην προσπάθεια μείωσης της εγκληματικότητας»

Τάσος Μπαρτζώκας : «Εμβληματική η μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην προσπάθεια μείωσης της εγκληματικότητας»

            Με τη χθεσινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τάσος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε τις νέες διατάξεις «αληθινή μεταρρύθμιση στην ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων».

            Μάλιστα, τόνισε, πως στόχος είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, και να μεταδοθεί με σαφήνεια το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε δράστες επικίνδυνων και βίαιων εγκλημάτων.

            Έτσι, γίνεται πιο ορθή αντιμετώπιση των πλημμελημάτων με βάση τη βαρύτητά τους, ανήλικοι είναι συχνά θύματα σε περιστατικά βίας, ενώ αυστηροποιούνται οι ποινές για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να λάβουμε νέα, πιο σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλειά τους.

Ο Βουλευτής έκανε ξεχωριστή αναφορά και στις ρυθμίσεις που έρχονται να βοηθήσουν την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, χωρίς, όμως, οι αλλαγές αυτές να λειτουργούν σε βάρος των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου με βάση και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 

Φυσικά, απολύτως θετική είναι και η θέσπιση της υποχρεωτικής παράστασης Δικηγόρου στα πλημμελήματα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που συνιστούσε και αίτημα του Δικηγορικού σώματος, ώστε να εκπροσωπείται καλύτερα ο κατηγορούμενος.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση δεν δείχνει καμία απολύτως ανοχή στη βία και στην εγκληματικότητα. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Για την Κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, είναι η κοινωνική ηρεμία και ειρήνη και είναι η καλύτερη δυνατή απονομή της Δικαιοσύνης.».

 

Παρατίθεται link της ομιλίας:

">https://


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής