breaking news Νέο

Ενόψει Ευρωεκλογών - Γράφει ο Ιορδάνης Ελευθεράκης

Ενόψει Ευρωεκλογών - Γράφει ο Ιορδάνης Ελευθεράκης

Αν και θα έπρεπε , η θεματική των πολιτικών κομμάτων να περιστρεφεται γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωμένη Ευρώπη, εν τούτοις στη χώρα μας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον των κομμάτων παρά την ίδια την Ε.Ε.
Είναι σίγουρο, ότι η ψήφος θα είναι χαλαρή, διότι δεν τίθεται ζήτημα κυβερνησιμοτητας αφ' ενός, αλλά θα σταλούν και μηνύματα σε όλους και ιδίως στους κυβερνώντες.

Συχνά πυκνά διατυπωνεται η απορία από φίλουςκαι μέλη,γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ανακάμπτει δημοσκοπικα τάχιστα όπως ο Σύριζα  πριν το 2015.
Η απορια ενισχύεται ακόμα περισσοτερο με τα φαινόμενα που διαδραματιζονται στον Σύριζα, διότι εκεί αναπτυσσονται  φυγοκεντρες τασεις,  διαπιστώθηκε κριση ηγεσίας  και λειτουργιας,ενώ απειλήθηκε ακομα μια  νεα διάσπαση εντός του συνεδρίου!
Η απορία φαίνεται λογική, ΜΟΝΟ ΌΤΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΔΗΜΟΝΊΑ ΓΙΑ ΑΝΆΛΗΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΏΝ ΚΑΘΗΚΌΝΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ξεχνώντας  φυσικά όλα οσα προηγήθηκαν έως τώρα.

Από το ΠΑΣΟΚ μετοικησαν στον Σύριζα  υπουργοί-υφυπουργοί, δεκάδες βουλευτές, δυο τέως γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής(!!!),κεντρικοεπιτροποι, ευρωβουλευτες, εκατοντάδες στελέχη  ,δημόσιοι λειτουργοί ελέω ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικα στελέχη κλπ.

Όλοι αυτοί είχαν και εχουν συγγενείς, φίλους, κομματικές επιρροές, ψηφοφόρους που εξυπηρετηθηκαν και γενικώς δημιουργήθηκε ένας εσμός ανθρώπων μονοσημαντα προσανατολισμενος στο αφήγημα του Αλεξη Τσιπρα ,που θα άλλαζε τα πάντα με έναν νόμο και με ένα άρθρο λόγω μνημονιων.
Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς τους αναχωτητες από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και τα τρία  μνημόνια χωρίς αιδώ, άλλα ο λαός συνεχίζει να τους ανέχεται(?).
Μετοικησαν τόσοι πολλοί, που το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Γενάρη του 2015 έλαβε μόλις 4,68% ,παρά το γεγονός ότι τον Οκτώβριο του 2009 ειχε κερδίσει με ποσοστό περίπου 44,0%.
Στις μεγάλες πόλεις δλδ Α και Β Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης τα ποσοστά του κυμάνθηκαν από το  2,9 ~5,0%. Μετα από μία τέτοια εκλογική κατάρρευση τα περιθώρια ανάκαμψης ήταν πάρα πολύ στενά.
Στην επαρχία τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα , διότι δεν άλλαξαν παράταξη οι τοπικές κομματικές ηγεσίες αλλά  μεγάλο μέρος της εκλογικής του βάσης.
Στην Ημαθία για παράδειγμα δεν έφυγε ο Θανάσης Γεωργιαδης,ο Τάκης  Μωραλιδης, ο Ανδρέας Βλαζακης, ο Γιάννης  Χασιωτης, ο Κώστας Ασλάνογλου,  η Χαρούλα Ουσουλτζογλου-Γεωργιαδη, ο Δημήτρης Ταχματζιδης, ο Παύλος Πετρομελιδης κλπ,καθώς επίσης και στελέχη παλαιά και ιδρυτικά από την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα!
Τότε άλλαξε στρατόπεδο και αφήγημα ένας φυτευτος του Γιώργου Παπανδρέου!

Αργότερα το ίδιο φαινόμενο αλλά σε μικρότερη κλίμακα επαναλήφθηκε και με παλιά και δοκιμασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προσχώρησαν στη ΝΔ αναλαμβανοντας  υπουργικά και άλλα  καθήκοντα.

Είναι προφανές, ότι κανείς από τους ανωτέρω δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Με τι μούτρα άλλωστε...
Αυτούς τους δίδαξε το ΠΑΣΟΚ να κολυμπούν, κι αυτοί προσπάθησαν να το πνίξουν!
Άρα  κατευθύνουν και τις πολιτικές επιρροές τους εκεί που βρίσκονται τώρα, διότι μία ενδεχόμενη επανάκαμψη τους στο ΠΑΣΟΚ θα τους είχε κατατάξει αυτομάτως στην τιμητική θέση του απλού ψηφοφόρου,ενώ θα προσδοκουσαν άλλα...
Αυτή είναι μια αιτία, για την οποία δεν αυξάνεται θεαματικά το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει μαζική επιστροφή!
Οι υπόλοιπες είναι η χαμηλή προβολή των πολιτικών απόψεών του από τα ΜΜΕ,  ο πόλεμος από πολλά αργυρώνητα "Σοσιαλ Μίντια", κάποιες οργανωτικές του αρρυθμίες κλπ.
Υπάρχει ακόμα μία αιτία, η οποία έγινε καταφανεστατη με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλα ζευγάρια. Όπως φαίνεται στις τελευταίες δημοσκοπησεις, ουσιαστικά ωφέλη είχαν η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ ,λόγω των απόψεων που διατύπωσαν για τον γάμο των ομοφυλων . Εισέπραξαν τη φθορά των κυβερνωντων επι του θέματος.
Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να επωφεληθεί δημοσκοπικα ,αν έμενε στις πασοκικες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το οικογενειακό δίκαιο και τον πολιτικό γάμο .Όφειλε να τις τιμήσει, διότι ήταν σοβαρές τομές στην ελληνική  πραγματικότητα.   Η τωρινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έπρεπε, να θυμάται, ότι εκείνες μαζί με το θέμα της μη αναγραφής του θρησκευματος στις ταυτότητες ,κόστισαν  αντιπασοκικες λαοσυναξεις εκατομμυρίων πιστών!
Η θέρμη με την οποία ξεδίπλωσαν ο Νικος Χρηστιδης και Ναντια Γιαννακοπουλου από το βήμα της Βουλής τα επιχειρήματά τους για τα ομοφυλα ζευγάρια, ενόχλησαν μεγάλο τμήμα των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ ειδικά στην επαρχία.
Το γεγονός ότι απείχε από την κοινοβουλευτικη διαδικασία το 1/3  της κοινοβουλευτικης ομάδας του κινήματος,δεν προκάλεσε αναστοχασμο?

Το ΠΑΣΟΚ στα πέτρινα χρόνια το κράτησε όρθιο με ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΉΣ η Φώφη Γεννηματά, με μία ομάδα νέων και παλαιών στελεχών.
Στη συνέχεια μέσα από μία ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία εξέλεξε πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ένα στέλεχος από τα σπλάχνα της παράταξης, άφθαρτο με οχταετη θητεία στο ευρωκοινοβουλιο ,με προσανατολισμό ευρωκεντρικο, με πολλές παρεμβάσεις για τα εθνικά μας θέματα , όπως πρόταση απαγόρευσης  πώλησης όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες  στην Τουρκία και  αναστολή των πληρωμών και  των πρωτοκόλλων ένταξής της στην Ε.Ε..
Τάχθηκε σαφώς και κατ' επανάληψη κατά του αφελληνισμου των ιδιοκτησιων με τις χρυσές βίζες

Στις πολιτικές του αντιπαταθεσεις εμφανίζεται με σοβαρότητα, με  ωριμότητα χωρίς εξαλλοσυνες και
δημαγωγικες κορώνες.
Επικεντρωνεται στα πιεστικά προβλήματα που βασανίζουν το λαό και ιδίως τους νέους.
Η κυριαρχη επιδίωξη  των αντιπάλων  του ΠΑΣΟΚ  ενόψει ευρωεκλογών είναι να μην αναδειχθεί δεύτερη δύναμη!
Στην υπηρεσία αυτού του στόχου τέθηκαν διάφορα....μεγαλοστελεχη του ΠΑΣΟΚ όπως η ΖΕΦΗ ΔΗΜΑΔΑΜΑ, η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και ο πολύς ΛΟΒΈΡΔΟΣ με το διογκωμενο του ΕΓΩ!!!
Στην πορεία ίσως  ο καθεστωτικος  εκμαυλισμος να βρει κι άλλους πρόθυμους.
Μόνιμη επωδός ως αιτιολογία για την μη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είναι ο.... αδύναμος νέος πρόεδρός του.
Δεν κάνει ,λένε, κάποιοι που έχουν στοχεύσεις και το διαδίδει και ο περίγυρος τους αυτό το..."δεν κάνει"!
Το προτάσσουν συστηματικά για να γίνει πιστευτό ,ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηγεσίας. Προφανώς ενοχλεί ,επειδή κρατάει σφιχτά τα γκεμια και δεν επιτρέπει.... κασσελακισμους μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν ασκεί πολιτικό θετρινισμο στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις , εκπέμποντας πάντα ένα πνεύμα σοβαρότητας και αγωνίας για το μέλλον των νέων της Πατρίδας.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ένας νέος άνθρωπος πασχίζει να μεγαλώσει την επιρροή της παράταξης στο λαό, μαζί με όλα τα άλλα στελέχη.
Αυτήν την ώρα σχηματίζεται μία νέα πολιτική σχέση με το λαό, δομείται μια νέα εκλογική βάση για το ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει  και άλλα χαρακτηριστικά.
Στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ έλαβε 10,9%, αλλά στις ηλικίες από 17~35 ετών το ψήφισε το 19,5%!
Στις αυτοδιοικητικες εκλογές κατέγραψε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Θα είχε κερδίστει και την περιφέρεια Κρήτης, αν δεν έσπευδε η ΝΔ εγκαίρως να ανακοινώσει στήριξη στον Αρναουτακη ,ο οποίος ήταν ήδη περιφερειαρχης με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και Σύριζα.
Αυτό σημαίνει, ότι ο λόγος της νέας ηγεσίας βρίσκει ανταπόκριση και σε μικροτερες ηλικίες που είναι το μελλον ,ακριβώς διότι ο 45αρης πρόεδρός του εκπέμπει και σε νεανικό μήκος κύματος.
Πρόβλημα ηγεσίας έχει ο Σύριζα, η ΝΔ θα έχει όταν το κρίνουν ο Καραμανλής κι ο Σαμαράς, προβλημα ηγεσίες έχουν οι Σπαρτιάτες κλπ.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να κάνει ένα ποιοτικό άλμα και μέσα από έναν βαθύ αναστοχασμο, να στηρίξει τους νέους του ΠΑΣΟΚ!
Φαίνεται καθαρά στον πολιτικό τους λόγο, ότι προτάσσουν τα συμφέροντα των ελλήνων και της Πατρίδας.
Σήμερα δεν υπάρχει η γνωστή δεξαμενή αλίευσης ψηφοφόρων, όπως ήταν ο πολύβουος  συρφετος των αγανακτησμενων ,οι οποίοι  έκτοτε δεν  ξαναγανάκτησαν ,παρά το γεγονός, ότι εν τω μεταξύ έχουν επισυμβει σημεία και τέρατα!
Η ελληνική κοινωνία σήμερα ιδίως στο λεκανοπέδιο μοιάζει με ζουγκλα!
Ακραία εγκληματικοτητα,παλιανθρωπια, εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, σεξουαλικα εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων,εμπρησμοί καταστημάτων και γενικά επιχειρησεων, ατελείωτο πιστολίδι μέσα στην πρωτεύουσα ,ληστείες από λογής λογής συμμορίες από διάφορες εθνικότητες,  μαχαιρώματα και άγριοι ξυλοδαρμοι μεταξύ ανηλίκων. Όλα αυτά συνθέτουν μία γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας των πολιτών, μία στέρηση αυτονόητων ελευθεριών,  μια αναγκαστικη επιλογή προσωπικών αυτοπεριορισμων ,προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς, ψαλιδιζοντας αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα .
Αυτά τα άκρως αρνητικά δεν γεννήθηκαν χτες.
Μέσα από το φαινόμενο του μιθριδατισμου με λίγες-λίγες δόσεις δηλητηρίου η κοινωνία έχει εθιστεί ,τα θεωρεί ως ένα βαθμό φυσιολογικά λόγω της εξέλιξης με παθολογικο πρόσημο.
Είναι γνωστό, ότι μετά από κάποια μεγάλη" αλλαγή", ανοίγει η πόρτα για να ακολουθησουν κι άλλες ....όπως τωρα για παραδειγμα με τα  ομοφυλα ζευγάρια και οτιδήποτε άλλο παρουσιαστεί, ως επείγουσα αναγκαιότητα για τις θορυβώδεις μειοψηφιες.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με την αρωγή των μέσων επιρροής που διαθέτει,  συνεχίζει  συγκαλυπτοντας τις αληθινές αιτίες της παρατεταμενης οικονομικής κρίσης, υποστηριζοντας ότι:
-Είναι εισαγόμενη η ακρίβεια.
-Είναι εισαγόμενος ο πληθωρισμός
-Ειναι εισαγομενη η ενεργειακή κρίση,αλλά στην Ελλάδα με  υπερκερδη των παροχων ενεργειας.
-Είναι εισαγόμενη η κρίση στην υγεία, με τις ταπεινωτικες αμοιβές  των υγειονομικών που αναγκάζονται να ξενιτευτουν,ενω το υπουργείο ανακοινώνει προκηρύξεις για προλήψεις , αλλα οι υγειονομικοι δεν προσερχονται..
Κρίση στην παιδεία και απαξίωση των υπηρετών του πρωτογενούς τομέα για τους οποίους δεν υπάρχουν δημοσιονομικα περιθώρια!
Αυτοί οι 63 υπουργοί,οι  υφυπουργοί και τα χιλιάδες αμειβόμενα στελέχη που υπηρετούν σε κρίσιμους αρμούς της κυβέρνητικης εξουσίας δεν έχουν καμία ευθυνη?

Ελευθερακης Ιορδάνης
τ. Γραμματέας ΠΑΣΟΚ
Νομού Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής