breaking news Νέο

Σταματούν τη διοργάνωση εκδρομών στην Τουρκία οι Έλληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες ως αντίδραση στην κράτηση των 2 στρατιωτικών

Σταματούν τη διοργάνωση εκδρομών στην Τουρκία οι Έλληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες ως αντίδραση στην κράτηση των 2 στρατιωτικών

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας από τις τουρκικές αρχές οδηγεί τους επαγγελματίες οδηγούς και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Βορείου Ελλάδας να βάλουν χειρόφρενο στα πούλμαν, σταματώντας τις εκδρομές στην Τουρκία και αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο παραπάνω συμβάν.

Μάλιστα, είναι αποφασισμένοι να μποϊκοτάρουν τις αγορές της γειτονικής χώρας, μέχρις ότου ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρατώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης απελευθερωθούν και επιστρέψουν στα σπίτια και στις οικογένειές τους!

«Παρόμοια επεισόδια έχουν συμβεί στο παρελθόν και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή, δικοί μας στρατιώτες να μπαίνουν σε τουρκικό έδαφος και Τούρκοι φαντάροι να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος. Πλην όμως, τα επεισόδια αυτά λύνονταν σε πολύ σύντομο χρόνο από τους διοικητές των μονάδων του ελληνικού και τουρκικού στρατού», επισημαίνει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, τουριστικός πράκτορας στη Βέροια, ο οποίος ακόμα ξεκαθαρίζει πως «οι Έλληνες τουρίστες από μόνοι τους, που επισκέπτονταν την Κωνσταντινούπολη και κάποιες άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας, σταμάτησαν να πηγαίνουν, μετά τα γεγονότα του Ιουλίου του 2015 και τα προβλήματα που δημιουργεί ο Ερντογάν».

Επιπλέον, όπως ο ίδιος σημειώνει, «εγώ ταξιδεύω κάθε εβδομάδα τα τελευταία 32 χρόνια στην Τουρκία μεταφέροντας Έλληνες τουρίστες, όπου δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, ούτε από Τούρκους αξιωματούχους, ούτε και από τον τουρκικό λαό».

Από την άλλη, ο Γιώργος Καλούδης, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Alpino Tours, με έδρα την Ορεστιάδα, όπως και άλλα γραφεία από την ίδια περιοχή, δεν θα πραγματοποιήσει καμία εκδρομή στην Ανδριανούπολη, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε καμία άλλη περιοχή της Τουρκίας που επισκέπτονται οι Έλληνες, ώσπου να απελευθερωθούν οι στρατιώτες μας.

Είναι ενδεικτικό ότι στο τελωνείο Καστανέων η κίνηση το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πεσμένη, ενώ αντίστοιχη - σύμφωνα με πληροφορίες - είναι και η εικόνα από το μεθοριακό σταθμό των Κήπων, από όπου περνούν για Τουρκία όσοι μένουν σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής