breaking news Νέο

Υγιείς σχέσεις: Μαζί Μπορούμε!

  • Υγιείς σχέσεις: Μαζί Μπορούμε!
  • Υγιείς σχέσεις: Μαζί Μπορούμε!

Την Πέμπτη, 14-3-2024, σε δύο τμήματα της Β΄ τάξης υλοποιήθηκε δίωρο βιωματικό εργαστήριο από την κ. Κακολύρη Ιωάννα, ψυχολόγο, και Τσαλαμπάνα Χρυσούλα, κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας με θέμα: «Υγιείς σχέσεις».

Οι μαθητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την έννοια της φιλίας, της παρέας και για την ανάπτυξη σχέσεων, που θα διαπνέονται από αμοιβαία αγάπη και αλληλοσεβασμό.

Οι φίλοι, οι συνομήλικοι, η παρέα, οι «κολλητοί» είναι τόσο σημαντικοί για κάθε έφηβο και η σχέση του μ’ αυτούς τον ωριμάζει για τη δημιουργία υγιών σχέσεων στο μέλλον.

Η απουσία φίλων ή η πίεση από την παρέα είναι παράμετροι που μπορεί να πληγώσουν την εύθραυστη εφηβική αυτοεκτίμηση και να οδηγήσουν σε σχέσεις εκμετάλλευσης ή σε μη επιθυμητές δραστηριότητες στο μέλλον.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη δυσκολία των σχέσεων αλλά και την αξία της φιλίας.

Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «ομαλή προσαρμογή στην εφηβεία», που υλοποιείται από ομάδα διδασκόντων του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τις δύο επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του σχολείου και για τις πολύτιμες συμβουλές τους στους μαθητές μας.

Για το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας

Ο Διευθυντής

Χρυσής Σταμάτιος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής