breaking news Νέο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Αποφασισμένη εμφανίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων και αύξηση δαπανών για την Παιδεία. Αναφερόμενη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας, η ΔΟΕ σημειώνει πως οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επίδειξη αυταρχισμού των ΜΑΤ, συμπληρώνοντας πως «ο κλάδος δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα».

Ακόμα, ο Δημήτρης Πυρινός, πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με δηλώσεις του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» επεσήμανε πως «παρ' όλο που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προσχολική αγωγή, που ήταν και ένα από τα αιτήματα της ΔΟΕ, περιμένουμε να εφαρμοσθεί άμεσα και να το δούμε στην πράξη. Πράγμα που θα βοηθήσει τις οικογένειες, όσον αφορά στην αρτιότερη εκπαίδευση των νηπίων για την ομαλή μετάβασή τους στο Δημοτικό Σχολείο».

Τέλος, από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής