breaking news Νέο

Aφήνουν πίσω τους καμμένη γη

Aφήνουν πίσω τους καμμένη γη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΒΕΡΟΙΑ στην 58χρονη διαδρομή της στον χώρο του ποδοσφαίρου υποβιβάζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Το έχει ξανακάνει πριν 18 περίπου χρόνια με μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ τον αείμνηστο Βασίλη Τσιαμήτρο. Μόνο που τότε είχε ολοκληρώσει τη χρονιά και ο υποβιβασμός από την Α' Εθνική μέσα σε τρία χρόναι στην Δ' είχε αποδοθεί σε δάκτυλο του Ολυμπιακού.

Αυτό τουλάχιστον πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει η πλειοψηφία των φιλάθλων της περιοχής μας.

Επειδή είχε τολμήσει να χαλάσει την φιέστα που είχε οργανώσει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Συγκεκριμένα, για όσους δεν θυμούνται εκείνη την περιπέτεια της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο Ολυμπιακός που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα ζήτησε από τον αείμνηστο Βασίλη Τσιαμήτρο, το τελευταίο παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό να μετατεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να διοργανώσουν την φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, με την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να καρπώνεται τις εισπράξεις.

Και ο αείμνηστος Βασίλης Τσιαμήτρος, καθώς η ΒΕΡΟΙΑ από πολύ νωρίς είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α' Εθνική και το παιχνίδι ήταν δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον δέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού το εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του να μεταφερθεί στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός ετοίμασε με επιμέλεια την μεγαλοπρεπή φιέστα που θα στήνονταν μετά το τέλος του αγώνα με πυροτεχνήματα και άλλες συναφή εκδηλώσεις. Όμως λογάριαζε δίχως τον ξενοδόχο.

Και ξενοδόχος στην προκειμένη περίπτωση ήταν η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, που ύστερα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Στέφανο Γαϊτάνο στον πάγκο της, ταπείνωσε τον πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς Ολυμπιακό, κερδίζοντας τον μέσα στο σπίτι του στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Η φιέστα είχε χαλάσει και όλοι εμείς που ζούσαμε από κοντά την ομάδα, αλλά και η πλειοψηφία των φιλάθλων της περιοχής μας, περιμέναμε να δούμε ποιά θα ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού.

Αυτό που ακολούθησε τις επόμενες τρεις περιόδους, μέχρι η ΒΕΡΟΙΑ να κατρακυλίσει στην Δ' Εθνική δεν περιγράφεται.

Το κυνήγι από την διαιτησία, την διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ πήγε σύννεφο, με την ομάδα μοντέλο μέσα σε τρία χρόνια να κατρακυλάει στην Δ' Εθνική.

Όμως πάλεψε όσο της επέτρεπαν οι δυνάμεις της και δεν ξεπούλησε τα περουσιακά της στοιχεία, όπως γίνεται σήμερα.

Φέτος δυστυχώς ο Βεροιώτης φίλαθλος βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η ομάδα του αποχωρεί από το πρωτάθλημα στα μέσα περίπου της περιόδου. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της που είδαν την ΒΕΡΟΙΑ σαν εφαλτήριο της καριέρας τους έμειναν δίχως ποδοσφαιρική στέγη και χρειάστηκε χαριστική απόφαση της ΕΠΟ για να μετακινηθούν σε άλλη ομάδα και να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως η ίδια η ΠΑΕ ομολογεί, παραχωρούνται σε πρώην προμηθευτές και άλλους παράγοντες, για να συμψηφιστούν οι οφειλές προς αυτούς.

Οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της Κ19, αφού τα υπόλοιπα τμήματα έχουν διαλύσει από το περασμένο καλοκαίρι, μετακινούνται σε άλλες ομάδες (ήδη τρεις συμφώνησαν με τη Λάρισα).

Το λεωφορείο, με το οποίο μετακινείτο η ομάδα, ένα πραγματικό στολίδι, διεκδικείται από τον Δήμο της Βέροιας στον οποίο οφείλεται ένα σημαντικό ποσό και από τον οδηγό του, στον οποίο επίσης οφείλονται 8.500 ευρώ, που όπως λέγεται πρόλαβαν να δεσμεύσουν στο παραπέντε την μεταβίβαση του σε άλλη ΠΑΕ!!

Τι έμεινε λοιπόν να παραλάβουν αυτοί που θα αναλάβουν την βαθιά ευθύνη να κάνουν την νέα εκκίνηση της ομάδας;

Απολύτως τίποτα!!

Ότι με κόπο, με προγραμματισμό και οικονομικές θυσίες κατάφεραν να κτίσουν όσοι τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν από αγάπη την ομάδα, ξεπουλούνται για να καλυφθούν χρέη που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 20 μήνες. Και αυτοί που θα έρθουν για να αναστήσουν την θρυλική βασίλισσα;

Ε, αυτοί θα παραλάβουν «καμμένη γη»!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής