breaking news Νέο

K. Καλαϊτζίδης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ στη Βέροια : «Η Ημαθία δεινοπαθεί από το ρωσικό εμπάργκο»

  • K. Καλαϊτζίδης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ στη Βέροια : «Η Ημαθία δεινοπαθεί από το ρωσικό εμπάργκο»
  • K. Καλαϊτζίδης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ στη Βέροια : «Η Ημαθία δεινοπαθεί από το ρωσικό εμπάργκο»

Συνεδρίασε την Τρίτη 6η Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Ημαθίας (σ.σ. παρόντος του προέδρου του κ. Μπίκα), η Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ, με τακτικά θέματα στην ατζέντα των συμμετεχόντων περιφερειακών συμβούλων. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Θεματική αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Απόστολου Τζιτζικώστα, κα. Αθηνά Αηδονά, αφού ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη για τη θερμή υποδοχή, όπως και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μπίκα για τη φιλοξενία, επισημαίνοντας την... «όχληση» της περ. συμβούλου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κας. Καρατζιούλα, να γίνει η  9η τακτική συνεδρίαση του σώματος στην Ημαθία. «Η οικονομική επιτροπή παράγει ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην ΠΚΜ, ως όργανο, αφού από εδώ περνούν και τελειώνουν τα ύψιστης σημασίας οικονομικά θέματα και κατόπιν μεταφέρονται στο περιφερειακό συμβούλιο», είπε στο χαιρετισμό της η κα. Αηδονά, ευχαριστώντας τα μέλη όλων των παρατάξεων της ΠΚΜ, που συμμετέχουν στο σώμα για την εποικοδομητική τους συνεργασία. 

Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης, αφού καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής, αναφέρθηκε στις συνέπειες που επέφερε το ρωσικό εμπάργκο στην Ημαθία: «Υπήρξαμε ένας πλούσιος τόπος, που σήμερα δεινοπαθεί, μετά το ρωσικό εμπάργκο, αφού εκεί κατευθυνόταν η μισή παραγωγή του επιτραπέζιου ροδακίνου μας», είπε ο κ. αντιπεριφερειάρχης, ευχαριστώντας παράλληλα τους περιφερειακούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων της  Ημαθίας, για την κοινή τους πορεία, έστω και με διαφωνίες, για το καλό της περιφερειακής μας ενότητας. Επίσης τόνισε τη σημασία που δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η διοίκησή του στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Κεντρικής Μακεδονία μέσω του ΕΣΠΑ της ΠΚΜ, όπως το νέο Μουσείο των Αιγών, η ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης. «Το τρίγωνο Δίον, Αιγές, Πέλλα αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια απόδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας», σημείωσε.

Μετά τις εργασίες, τα μέλη της επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής