breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια το βιβλίο της Ελένης Καραγιάννη «Το κόκκινο τάπερ»

  • Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια το βιβλίο της Ελένης Καραγιάννη «Το κόκκινο τάπερ»
  • Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια το βιβλίο της Ελένης Καραγιάννη «Το κόκκινο τάπερ»

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου της ΕΛΙΑΣ παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της φιλολόγου Ελένης Καραγιάννη «Το κόκκινο τάπερ» (εκδόσεις Γραφή) το απόγευμα της Πέμπτης 28/3. Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας και το βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ».

Το βιβλίο- στην πολύ ζεστή και τρυφερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε- παρουσίασαν η Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων, η Έφη Τσαπαροπούλου, ψυχολόγος, θεατρική εντυπωσιακή ανάγνωση από τον φιλόλογο ποιητή και ηθοποιό Λευτέρη Κορυφίδη και κιθάρα έπαιξε ο εκπαιδευτικός, Διευθυντής του Λυκείου Μακροχωρίου και συγγραφέας Γιάννης Γεωργουδάκης.

Ο Αλέκος Χατζηκώστας δημοσιογράφος-συγγραφέας τόνισε: «Η Ελένη Καραγιάννη έκανε ένα συγγραφικό άλμα, από το παραμύθι που κυκλοφόρησε πρώτα αυτή είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων. Αγαπημένη μορφή της συγγραφέως είναι τα μικροδιηγήματα, όπου εκεί προσπαθεί να συμπυκνώσει καταστάσεις, αισθήματα με έναν πολύ καλό και τρυφερό τρόπο καθώς επίσης περνάει κι ένα σωρό μηνύματα». Κάνοντας μάλιστα χιούμορ και για τη μαζική συμμετοχή κόσμου στη εκδήλωση τόνισε ότι «μπορεί σήμερα στη Βουλή να ολοκληρώνεται η συζήτηση για τη ψήφο δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, όλοι όμως εμείς δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Ελένη και το έργο της».

Η Ευγενία Καβαλλάρη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας και μέλος της πανελλαδικής διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων τόνισε: ««Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο, που περιέχει 46 διηγήματα μικρής φόρμας. Είναι ιστορίες γλυκόπικρες παρμένες από την βιωματική εμπειρία της συγγραφέως, δοσμένες με ένα εξαιρετικό λυρισμό, που συγκινεί, που ανασύρει μνήμες, αναμνήσεις και συναισθήματα από όλους μας, καθώς τα διηγήματά της αναφέρονται σε στιγμές της οικογενειακής ζωής, σε βαθιές ουσιαστικές συγγενικές σχέσεις, σε ανθρώπους του μόχθου, που αγωνίζονται για το δίκιο και στέκονται όρθιοι μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Οι ιστορίες καταπιάνονται με θέματα ασθένειας, πανδημίας και με όλα όσα βιώνει και ταλαιπωρείται ο καθένας από εμάς. Είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο που το διαβάζει απνευστί κάποιος, κλαίει και γελάει μαζί».

Η Εφη Τσαπαροπούλου  ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, έδωσε το δικό της «χρώμα» και «ματιά» στο βιβλίο υπογραμμίζοντας: «... Το κόκκινο τάπερ δεν είναι απλά γεμάτο με μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες ιστορίες, αλλά είναι γεμάτο με συναισθήματα, αναμνήσεις, σκέψεις και προβληματισμούς και ότι άλλο εμείς οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα στην ψυχή μας. Οι 46 ιστορίες του βιβλίου θίγουν κοινωνικά ζητήματα που προβλημάτιζαν και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα. Ιστορίες που με έκαναν να ταυτιστώ με αυτές όπως θα συμβεί και με τους αναγνώστες....)». Ενώ στάθηκε και σε «συμβουλές» ψυχολογικού χαρακτήρα σε ζητήματα ανθεκτικότηταςκαι δοτικότητας.

Τέλος η συγγραφέας Ελένη Καραγιάννη με εμφανή συγκίνηση και γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στις αιτίες, την πηγή έμπνευσης και τον τρόπο γραφή της σημειώνοντας:  «Μέσα στο κόκκινο τάπερ έκλεισα τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες, ιστορίες βγαλμένες από ζωές ανθρώπων που κάτι ήθελαν να πουν. Οι ιστορίες ακουμπούν σε προσωπικά βιώματα, σε θραύσματα παιδικής μνήμης σε πολλές αφηγήσεις της μητέρας της, σε κουβέντες του χωριού αλλά και σε σύγχρονα ερεθίσματα.... Οι ιστορίες συνομιλούν μεταξύ τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το νήμα που τις συνδέει είναι η οικογένεια, ως αξία, ως ιδέα.  Όσοι μας αγαπούν, μας νοιάζονται και το αντίστροφο. Είναι το πλαίσιο δράσης των ηρώων». 

Στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της, δεχόμενη μάλιστα και ανθοδέσμες από μαθητές αλλά και από φίλες/φίλους της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής