breaking news Νέο

Θ.Θεοχαρόπουλος : «Εξαιρετικά ανησυχητικές οι εξελίξεις στο θέμα των 2 στρατιωτικών, αποτυχημένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα»

Θ.Θεοχαρόπουλος : «Εξαιρετικά ανησυχητικές οι εξελίξεις στο θέμα των 2 στρατιωτικών, αποτυχημένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Έχει αποτύχει ο σχεδιασμός της επίσκεψης Ερντογάν πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα από την ελληνική κυβέρνηση. Μετά από δεκάδες χρόνια, σχεδίασαν να έρθει ο Τούρκος Πρόεδρος στη χώρα μας, για να χειροτερέψουν οι σχέσεις μετά την επίσκεψη σε όλα τα επίπεδα, στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στον Έβρο. Πρόκειται για αποτυχία.
  • Είναι εξαιρετικά ανησυχητικές οι εξελίξεις στο θέμα των δύο στρατιωτικών. Δεν ισχύουν εκείνες οι πρώτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για λίγες μέρες.
  • Η Τουρκία προσπαθεί να τραβήξει σε χρόνο, με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις, την προφυλάκιση μέχρι τη δίκη των δύο στρατιωτικών, για ένα τυπικό θέμα που λύνεται εντός ημέρας σε επίπεδο τοπικών διοικητών των δύο χωρών.
  • Θα έπρεπε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μας ενημερώσει αν είχε προβλέψει τέτοιες ενέργειες, αν είχε κάποιο σχεδιασμό, γιατί όταν είχαμε προκλήσεις από την Τουρκία από την θάλασσα και από τον αέρα, δεν μπορεί –με βάση την λογική- να μην υπήρχε ένας σχεδιασμός και για πρόκληση επί εδάφους στον Έβρο.
  • Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διεθνώς και σε επίπεδο των διμερών σχέσεων, να αποφευχθούν εν θερμώ αντιδράσεις, αλλά και να υπάρχει εγρήγορση, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά και εθνική συνεννόηση, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.
  • Οι επίσημες δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων αλλάζουν από μέρα σε μέρα και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, μια αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, σε τριπλό επίπεδο Κύπρος – Αιγαίο – Έβρος.
  • Απαιτείται μία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το ποιος είναι ο σχεδιασμός σε ενδεχόμενες επόμενες ενέργειες από την Τουρκία και πώς θα αντιμετωπιστούν. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σιωπά για όλα αυτά.

Το ηχητικό της συνέντευξης: ">


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής