breaking news Νέο

Δύο για την πρώτη θέση, οι επόμενες τρεις για την είσοδο τους στα πλεϊ οφ και εννέα παλεύουν να αποφύγουν τα πλεϊ αουτ

Δύο για την πρώτη θέση, οι επόμενες τρεις για την είσοδο τους στα πλεϊ οφ και εννέα παλεύουν να αποφύγουν τα πλεϊ αουτ

Επτά αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ένωσης μας και οι εκτιμήσεις όσον αφορά την διοργάνωση του είναι ιδιαίτερα θετικές για την νεα διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας.

Οι διαιτητές δίχως να έχουν αποφύγει τα λάθη καποια από τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να κρύβουν ακόμη και δόλο έχουν σε γενικές γραμμές θετική παρουσία και σίγουρα καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια.

Οσον αφορά το θέαμα που παρουσιάζουν οι ομάδες μπορεί να μην είναι και το καλύτερο όμως τουλάχιστον με την εφαρμογή των πλεϊ οφ και των πλεϊ αουτ για τα οποία χρόνια τώρα φωνάζαμε επτά αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία και καμία από τις 15 ομάδες που συμμετέχουν δεν είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Ολες, με εξαίρεση ίσως τον Ατρόμητο που δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτε καλύτερο από την συμμετοχή του στα πλεϊ αουτ, έχουν κίνητρο, και όλες και κάτι κυνηγούν στα παιχνίδια που τους απομένουν.

Η Νίκη Αγκαθιάς και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχουν καπαρώσει τις δυο πρώτες θεσεις και την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ, εφόσον βέβαια τελικά γίνουν και αυτό που κυνηγούν είναι η πρώτη θέση που θα τις δώσει πλεονέκτημα έδρας σε πρώτη φάση και σε δεύτερη η Νίκη Αγκαθιάς να καταφέρει να διευρυνει την διαφορά που την χωρίζει από την ομάδα που την ακολουθεί στους 6 βαθμούς έτσι ώστε να κατακτήσει τον τίτλο δίχως να χρειαστούν τα πλεϊ οφ, ενω ο ΠΑΟΚ, όπως ήδη αναφέραμε σε πρώτη δόση να κυνηγήσει την πρώτη θέση στην κανονική διαρκεια του πρωταθλήματος κι αν δε το καταφέρει να κρατήσει την διαφορά από την αντίπαλό του κάτω των 6 βαθμών έτσι ώστε έστω και με μειονέκτημα έδρας να διεκδικήσει τον τίτλο στα πλεϊ οφ. Και η κατάσταση όπως όλα δείχνουν για την πρώτη θέση και την μεταξύ τους διαφορά, θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική, που παίζουν μεταξύ τους οι φετινοί μονομάχοι του τίτλου, αυτή τη φορά στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας (στον αγώνα του πρώτου γύρου στο γήπεδο της Αγκαθιάς η Νίκη είχε κερδίσει με 3-0).

Από κει και πέρα τρεις ομάδες, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας και ο Αρης Παλαιοχωρίου διεκδικούν τις άλλες δυο θέσεις των πλεϊ οφ εφόσον επαναλαμβάνουμε γίνουν.

Σε πλεονεκτικότερη θέση από τους τρεις βρίσκεται ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που μόνο με αυτοχειρία μπορεί να χάσει τον θεσμό μέσα από τον οποίο εκτός απροόπτου θα αναδειχθεί φέτος ο πρωταθλητής της Ενωσης μας.

Ολες οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζονται να αποφύγουν τα πλεϊ αουτ που και αυτά κινδυνεύουν να είναι φέτος ανευ αντικειμένου αφού σε περίπτωση που υποβιβαστούν και οι τρεις εκπρόσωποι μας στην Γ’ Εθνική, η Νάουσα, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, κάτι που όλοι νομίζω απευχόμαστε, από την Α1 θα υποβιβαστούν 5 ομάδες (οι τέσσερις των πλεϊ αουτ και το Λιανοβέργι).

Από τις οκτώ λοιπόν ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τα πλεϊ αουτ (Χαρίεσσα, Μακροχώρι, Κοπανός, Επισκοπή, Αχιλλέας Νάουσας, Νέα Νικομήδεια, Αραχος και Αγιος Γεώργιος) ο Ατρόμητος Διαβατού με 7 βαθμούς νομίζω οτι δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση, σε καλύτερη μοίρα βρίσονται η ΑΕ Χαρίεσσας που έχει 31 βαθμούς, το Μακροχώρι με 28 βαθμούς όσους και ο Κοπανός που όμως δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του και συνεπώς έχει να δώσει έναν αγώνα λιγότερο.

Και ο Αχιλλέας Νάουσας με την Επισκοπή που έχουν 27 και 28 βαθμους αντίστοιχα.

Σε δυσχερέστερη είναι ο Αγιος Γεώργιος με 20 βαθμούς και που επίσης δεν έχει κάνει το ρεπό του, ο Αραχος με 22 και μετά η Ν. Νικομήδεια με 24 που χθες έχασε 4-0 στην Αγία Μαρίνα από τον Μ. Αλέξανδρο και η οποία επίσης δεν έχει κάνει το ρεπό της.

Από τις οκτώ ομάδες που αναφέραμε συν τον Ατρόμητο Διαβατού τρεις τουλάχιστον την επόμενη περίοδο θα αγωνίζονται στην Β’ κατηγορία αφου όπως είναι γνωστό η Α2 καταργείται.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής