breaking news Νέο

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

Στις 8 Μαρτίου τιμούμε τη γυναίκα μάνα, την κόρη, τη σύζυγο αλλά συγχρόνως μας δίνεται η δυνατότητα να θυμηθούμε τους αγώνες των γυναικών της Νέας Υόρκης που το 1857 ζητούσαν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερη ζωή. 

Στις 8 Μαρτίου ακόμη μια ευκαιρία να εκφράσουμε το σεβασμό μας και το θαυμασμό μας για όλες εκείνες τις γυναίκες που στο πέρασμα των χρόνων αγωνίστηκαν για την ισοτιμία των γυναικών στην εργασία , στα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα. Στην ιστορία το κίνημα των γυναικών έχει καταγραφεί από ιστορικούς ως το πλέον πετυχημένο, προοδευτικό και ανατρεπτικό.

Είναι γεγονός όμως, πως παρά τα βήματα που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο η θέση της γυναίκας σε αρκετές χώρες είναι υποβαθμισμένος και καταπατούνται πολλά δικαιώματά της. Ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες που θεωρητικά υπάρχει ισοτιμία η γυναίκα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που έχει επωμιστεί ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται θύμα βίας, κοινωνικών και θρησκευτικών φανατικών προκαταλήψεων και κυκλωμάτων σωματεμπορίας.

 Στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανεργίας  η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα .Στην Ελλάδα της κρίσης η γυναίκα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και ακόμη και στην Ευρώπη οι γυναίκες αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς από τους άντρες.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, βρίσκεται δίπλα και συμπαραστέκεται με ποικίλους τρόπους στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, στις μητέρες παιδιών με αναπηρία, στις πολύτεκνες και άνεργες γυναίκες.

Η Δημοτική Αρχή Αλεξάνδρειας τιμά και σέβεται το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και πιστεύει ότι μπορούν να κερδίσουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους και να γίνουν πρωταγωνίστριες στη ζωή τους.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής