breaking news Νέο

Γιατί δεν έμενες μπατιράκι;

Γιατί δεν έμενες μπατιράκι;

Εκεί που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορεί το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας μας να υστερεί ακόμη σε ποιότητα και να παίζεται σε άδεια γήπεδα, όμως τουλάχιστον παρουσιάζεται ανταγωνιστικό, καθώς διεκδικείται επί ίσοις όροις, από δύο ισάξιες ομάδες, ήρθε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, για να «τινάξει» όλες τις προβλέψεις στον αέρα.

***

Και ένας τίτλος που όλοι προέβλεπαν ότι θα κριθεί πάνω στο νήμα, κινδυνεύει να απονεμηθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες και από τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών.

***

Και αυτό, επειδή ένας ανεγκέφαλος από τους 30.000 φιλάθλους που είχαν κατακλύσει το γήπεδο της Τούμπας, είχε την φαεινή ιδέα, να πετάξει στον αγωνιστικό χώρο ένα ρολό ταμειακής μηχανής στοχεύοντας προφανώς τον προπονητή του Ολυμπιακού, όμως τελικά βρήκε την ομάδα, που υποτίθεται ότι υποστηρίζει και τα συμφέροντα της οποίας προασπίζεται.

***

Γιατί ποιός τελικά βγαίνει χαμένος από όλη αυτή την ιστορία; Ο Όσκαρ Γκαρσία, ακόμη κι αν τον βρήκε και τον τραυμάτισε το αντικείμενο που πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ;

***

Βέβαια εδώ μπαίνει και ένα εύλογο ερώτημα: Πόσοι από αυτούς που δημιουργούν επεισόδια και έχουν παραβατική συμπεριφορά στα γήπεδα, ενδιαφέρονται για το συμφέρον της ομάδας τους και δεν βάζουν πάνω από όλα το δικό τους εγώ;

***

Από την άλλη αναρωτιέμαι τι είδους αντικειμενική ευθύνη έχει μια ομάδα που κάνει τα πάντα για να κυλήσουν όλα ομαλά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και να μην συμβεί απολύτως τίποτα και εκεί που όλοι μιλάνε για μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, βρίσκεται ένας ανεγκέφαλος, μεταξύ των 30.000 φιλάθλων να πετάξει ένα ρολό ταμειακής μηχανής και τον αθλητικό δικαστή να εξαντλεί όλη την αυστηρότητά του;

***

Και γιατί η πολιτεία δεν έχει αντικειμενική ευθύνη, όταν πολίτες της, όποτε αποφασίζουν φοράνε τις κουκούλες και τα κάνουν γυαλιά – καρφιά στις μεγαλουπολεις;

***

Γιατί αν η εκάστοτε κυβέρνηση αισθάνονταν ότι έχει αντικειμενική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στις μεγαλουπόλεις από τους κουκουλοφόρους, και η ίδια δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της τότε είναι βέβαιο ότι από ευθιξία και μόνο θα είχε παραιτηθεί έστω και ένας από τους αρμόδιους υπουργούς της!!

***

Όμως υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας στην υπόθεση. Η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη για να γίνει αποδεκτή και να απολαμβάνει τον σεβασμό όλων των πολιτών οφείλει να αποφασίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Το κάνει όμως;

***

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης δύο υποθέσεων που εκδικάστηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες από το ίδιο όργανο, όχι απαραίτητα και από τον ίδιο δικαστή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

***

Περίπτωση Ι: Τον περασμένο Μαϊο που κρίνονταν στο αρμόδιο αθλητικό όργανο η υπόθεση της επίθεσης που είχαν δεχθεί, όπως οι ίδιοι είχαν καταγγείλει, στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης από παράγοντες και φιλάθλους του Ολυμπιακού, ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Πλατανιά, το σκεπτικό για την επιβολή της ποινής ανέφερε.

«... Από τα ανωτέρω, επομένως, συνάγεται, ότι η ένταση της μετελθούσης σωματικής βίας επί των προρρηθέντων μελών της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ήταν ήπια και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοια, ώστε να προκληθεί σε οιονδήποτε εμπλεκόμενο σωματική βλάβη».

***

Περίπτωση ΙΙ: Στο θέμα που προέκυψε με το ρολό της ταμειακής μηχανής στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και πάλι βάσει του ΚΑΠ το πρωτοβάθμιο όργανο της Λίγκα στο σκεπτικό του αναφέρει: «... Επί πλέον, δε, ο ελαφρύς τραυματισμός δεν αναιρεί την ευθύνη της εγκαλούμενης...».

***

Στην μια περίπτωση λοιπόν το γεγονός ήταν ήπιο και επέφερε τρεις αγωνιστικές, οι οποίες βέβαια στο εφετείο μειώθηκαν, στην άλλη αρκεί που υπήρχε γεγονός, άσχετα αν ήταν σοβαρό, ή όχι και η τιμωρία είναι αφαίρεση βαθμών!!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!

***

Όμως, «ουδέν κακό, αμιγές καλού». Μπορεί η διάτρητη αυτή απόφαση, εφόσον δεν πέσει σε δεύτερο και τρίτο βαθμό να στερήσει από μια ομάδα της Βορείου Ελλάδος, το δικαίωμα να διεκδικήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τον τίτλο, από την άλλη δίνει την ευκαιρία στους νεώτερους, να αντιληφθούν πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που χύνουν, δημοσιογράφοι, έντυπα και παράγοντες των ομάδων του πρώην ΠΟΚ, όταν αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ της Μακεδονίας και πόσο χρειάζεται δήθεν το ποδόσφαιρο μας δυνατές ομάδες στην περιφέρεια.

***

Μπορεί σήμερα ο Άρης και ο Ηρακλής να δέχονται τα ευμενή σχόλια, όλων όσων συγκροτούν το πρώην ΠΟΚ – πρόσφατα το έκανε ο υπεύθυνος τύπου του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς για τον Άρη – όταν όμως κάποτε έρθει η στιγμή να κοιτάξουν στα μάτια, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τότε θα γνωρίσουν τις πραγματικές  τους διαθέσεις.

***

Κανείς από τους τρεις του πρώην ΠΟΚ, δεν είναι διατεθειμένος μια πίτα που από καταβολής του Εθνικού μας πρωταθλήματος μοιράζεται στα τρία, να επιτρέψει να μπει και ένας τέταρτος στην παρέα!!

***

Γι' αυτό όποιος αρκείται στη συμπάθεια των τριών μεγάλων της Αθήνας να μείνει μπατιράκι, διαφορετικά πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο!!

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής