breaking news Νέο

Στ. Διαμάντης : «Η διοίκηση Βοργιαζίδη είναι του «εμείς»-Αποκλειστική συνέντευξη στο www.imerisia-ver.gr

Στ. Διαμάντης : «Η διοίκηση Βοργιαζίδη είναι του «εμείς»-Αποκλειστική συνέντευξη στο www.imerisia-ver.gr

Ο Στέργιος Διαμάντης, πρόεδρος του ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας, με την κατάρτισή του στα ζητήματα ενός δημοτικού «υπερυπουργείου», όπως είναι ο οργανισμός που διοικεί, απέδειξε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, την Πέμπτη 8η Μαρτίου (σ.σ. μπορείτε να τη δείτε σε μαγνητοσκόπηση στο site μας www.imerisia-ver.gr) ότι δίκαια τον εμπιστεύθηκε ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού του, Κώστας Βοργιαζίδης, για τη νευραλγική αυτή θέση. Παιδικοί σταθμοί, Αθλητικά Κέντρα, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο Σπίτι», Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπό την «ομπρέλα» του ΚΑΠΑ. Το εύρος των αρμοδιοτήτων του εξαιρετικά μεγάλο, αλλά πληθωρική και η παρουσία στη διοίκηση του κ. Διαμάντη. Παλιός ποδοσφαιριστής της Βέροιας, γαρ!
Η συζήτηση ξεκίνησε με το φλέγον θέμα των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και τον «παράλογο» νόμο της υποχρεωτικής φοίτησης σε δημόσια νηπιαγωγεία, από τα τέσσερα χρόνια, που ψήφισε η κυβέρνηση. Το κόστος που θα αποφέρει στις βρεφονηπιακές δομές του δήμου της Βέροιας ΤΕΡΑΣΤΙΟ, το ίδιο προφανώς και στις αντίστοιχες της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας. «Με το νέο νόμο, 220 νήπια, τα οποία θα έρχονταν στους παιδικούς μας σταθμούς το Σεπτέμβριο, μένουν εκτός. Γνωρίζουν όλοι ότι οι συνθήκες σίτισης, απασχόλησης, αλλά και εξυπηρέτησης των γονέων, που αφήνουν τα παιδιά τους σε έναν ασφαλή χώρο στις 7 το πρωί και τα παίρνουν στις 4 το απόγευμα, διευκολυνόμενοι έτσι στην εργασία τους, δεν υπάρχουν στα νηπιαγωγεία.  Το πρόβλημα θα ενταθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής περιόδου. Ανησυχώ και για τα 46 «παιδιά» μου (σ.σ. ο κ. Διαμάντης εννοεί τους εργαζόμενους στις βρεφονηπιακές δομές, δείχνοντας, όπως και σε άλλα σημεία της συνέντευξης, το συναισθηματικό του «δέσιμο» με το προσωπικό) . Θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε», λέει, ενώ είναι γνωστό το ψήφισμα και η συμπαράσταση που παρείχε η δημοτική αρχή και ο δήμος στους εργαζόμενους των παιδικών. «Ζητάμε μια τριετία παράταση στην απόφαση, όπως και το να επιλέγουν οι γονείς που θα πάει το παιδί τους», καταλήγει ο κ. Διαμάντης. 
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα όσα μας είπε σε αυτή την πενηντάλεπτη συνέντευξή του στις ΑΝΑ…κρίσεις, για τη «Βασίλισσα του Βορρά», την ομάδα της Βέροιας. Καυστικός ο ίδιος. «Κανένας δεν ξέρει ποια είναι η διοίκησή της σήμερα. Όλες οι δημοτικές αρχές έβαζαν πλάτη στην αγαπημένη μας ομάδα. Έπαιξα στη Βέροια, έχοντας προπονητή τον Κώστα Κεφαλίδη. Όταν ανάλαβα καθήκοντα  πριν ένα χρόνο στην ΚΑΠΑ, υπήρχαν οφειλές της ΠΑΕ στο δήμο, την περίοδο 2004-2014, που άγγιζαν τα 240.000 ευρώ. Ζήτησα συνάντηση με τη διοίκησή, της, αλλά ποτέ δεν ήρθαν σε διάλογο. Η ΠΑΕ επικαλούνταν για το χρέος ότι αφορούσε εργασίες στο γήπεδο, αλλά η συμφωνία που υπήρχε ήταν, όσες εργασίες γίνουν να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ενέργεια που δεν έγινε ποτέ. Σε τιμολόγια που παρουσίασαν στο δικαστήριο, όπου καταφύγαμε, για να μην έχουμε πρόβλημα νομιμότητας στην άσκηση της διοίκησής μας, έβαζαν μέσα… κρεβάτια και στρώματα, που δεν είχαν σχέση με το γήπεδο. Αν αυτά τα χρήματα δεν εισπραχθούν, θα έρθουν άλλα… μαντάτα σε όσους διοίκησαν την ΠΑΕ Βέροια, αλλά και το νομικό πρόσωπο της ΚΑΠΑ. Επίσης ήμασταν υποχρεωμένοι να εισπράξουμε τα ενοίκια από το γήπεδο, που από το 2013 καλώς δόθηκε στην ΠΑΕ και άγγιζαν τα 15.000 ετησίως, αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο», λέει ο κ. Διαμάντης, επισημαίνοντας ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες και τα όσα ακούγονται για τα χρέη της ΠΑΕ Βέροια στο δημόσιο και σε τρίτους, δύσκολα θα βρεθεί επιχειρηματίας, που θα σηκώσει αυτό το βάρος. «Παρ΄ όλα αυτά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», κατέληξε.
Συνεχίζουμε με τις διορθωτικές λειτουργικές αλλαγές που πραγματοποιούνται από τη διοίκησή του (Η ομάδα του Κώστα Βοργιαζίδη δεν είναι του εγώ, αλλά του εμείς, επισημαίνει εμφατικά σε πολλά σημεία της συζήτησής μας), στο «Φιλίππειο», στο ΔΑΚ του Μακροχωρίου, όπου προγραμματίζεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και κουφωμάτων, για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, αλλά και σε όλους τους αθλητικούς χώρους των δημοτικών ενοτήτων της Βέροιας. «Σε 10 μέρες επισκευάσαμε τη σκεπή του ΔΑΚ, που είχε καταστραφεί. Δεν υπήρξε κανένας πρόεδρος κοινότητας, που να ήρθε στο γραφείο μου και να μου ζητήσει εργασία, που δεν έγινε», τονίζει, ενώ αναφορά γίνεται και σε αθλητικές δράσεις. «Έχουμε κατηγορηθεί ότι διαλύσαμε τα αθλητικά γεγονότα. Αντίθετα όλα τα εμπλουτίσαμε με περισσότερες δράσεις και μέρες». 
Η ενδιαφέρουσα συζήτηση συνεχίζεται με τις δράσεις της κοινωνικής αλληλεγγύης του ΚΑΠΑ.  Δημοτικό ιατρείο, το κοινωνικό «έμβλημα» σε επίπεδο Ημαθίας, το οποίο θα εμπλουτιστεί με  εθελοντές οδοντιάτρους, με οδοντιατρικό «κρεβάτι», που θα προμηθευτεί ο δήμος. Συνεχίζουμε με το ΚΗΦΗ, όπου προγραμματίζεται η δημιουργία ακόμη δυο κέντρων στο δήμο, τη «Βοήθεια στο Σπίτι» που προσφέρει τεράστιο έργο σε ανήμπορα, μοναχικά, άτομα. «Έχουμε άξιο προσωπικό. Στο κέντρο του  Μακροχωρίου βοηθάμε πάνω από 260 άτομα», μας λέει. Στο άμεσο μέλλον ο δήμος δημιουργεί επίσης άλλα τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, όπου οι γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα και να απασχολούνται δημιουργικά. Αναφορά επίσης γίνεται στο παραγόμενο έργο στα ΚΑΠΗ του δήμου. 
Τον ρωτάμε για τον απολογισμό του έργου του Κώστα Βοργιαζίδη. «Μπορεί να κάναμε λάθη. Αλλά δεν δώσαμε ποτέ το δικαίωμα να πει κάποιος ότι καταχραστήκαμε χρήματα και ότι είμαστε λαμόγια. Ποτέ δεν πήραμε δάνειο, παρά τις περικοπές στους πόρους μας, που αγγίζουν το 60%. Αντιθέτως ξεπληρώνουμε τα δάνεια των παλαιοτέρων διοικήσεων». 
Κλείνοντας, τον ρωτάμε αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Βοργιαζίδη. Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Στέργιος Διαμάντης. «Το 201,4 όταν με φώναξε ο Κώστας Βοργιαζίδης να είμαι υποψήφιος μαζί του, του είπα ότι θα το πράξω, αν δεν είναι υποψήφιος για το δήμο ο Δημήτρης Δάσκαλος. Επειδή στα 60 μου χρόνια λοιπόν δεν έμαθα να μη φοράω παντελόνια, θα είμαι εκ νέου υποψήφιος το 2019, αν με θέλει βέβαια ο δήμαρχος, αλλιώς θα πάω σπίτι μου. Θέλω να αποταθώ στους δημότες μας και να τους πω να εμπιστευτούν τη διοίκηση του Κώστα Βοργιαζίδη και θα τους δικαιώσει. Γίνεται το καλύτερο για το δήμο μας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ, ευχαριστώντας στο τέλος δυο άτομα που εκτιμά ιδιαίτερα. Το Δημήτρη Δάσκαλο και το Θόδωρο Θεοδωρίδη.
 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής