breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Οι τετραπέρατοι -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Οι τετραπέρατοι -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Η νοημοσύνη διαβαθμίζεται σε κουζουλούς, έξυπνους και τετραπέρατους!    Στους κουζουλούς εντάσσουμε αυτούς που δεν εμπιστεύονται  τα επίγεια και περιμένουν να σωθούν από τα επουράνια. Στους έξυπνους θα εντάξουμε τους μαθηματικούς,

τους λογοτέχνες, τους γιατρούς και τους ποιητές. Τώρα στους τετραπέρατους πρέπει να εντάξουμε τους πολύ-πολύ έξυπνους, όπως ας πούμε τον Warren Buffett και τον George Soros. Φοβερές επιτυχίες στη ζωή τους, η μία να διαδέχεται την άλλη, να μην ξέρουν ποια επιτυχία να πρωτοχαρούν. Χορεύουν σε ρυθμούς Salsa από το πρωί μέχρις αργά τα μεσάνυχτα, εννοείται πως απολαμβάνουν επίσης μουσική Reggae και κατ εξοχήν Tango Argentino. Είναι χαρούμενοι άνθρωποι και πολύ κεφάτοι. Ούτε θέλουν καν να ακούσουν για δυστυχία και φτώχεια. Απεχθάνονται κυρίως τα ρακένδυτα παιδάκια της Uganda των Ινδιών και του Bangladesh. Ούτε που να τα δούν ούτε που να τα μυρίσουν, βρωμάνε από πενήντα μέτρα μακριά.

Οι προαναφερθέντες επιχειρηματίες έχουν λεπτή μύτη και χοντρό πορτοφόλι. Ψυχή δε τεράστια, δεν την μετακινούν όλες μαζί οι μπουλντόζες Caterpillar.

Και οι δύο κεφαλαιούχοι μαζί συμπληρώνουν αισίως τους δύο αιώνες με προοπτική για έναν τρίτον ακόμη επικερδέστερον. Είναι ήδη σε προχωρημένη συνεννόηση με τα κεντρικά του Παναγίου τάφου και την Παναγία την πορταϊτισα για την έκδοση διαβατηρίου πολλαπλών εισόδων και εξόδων, μέχρι να φτάσει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να μην δέχεται περισσότερων των δέκα σηπόντων πτωμάτων εβδομαδιαίως. Θα διατηρήσουν την κόλαση καθαρή και αρωματισμένη.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν στεναχωριούνται ούτε από την ζέστη, ούτε από το κρύο, δεν τους πειράζει η συνεχής συννεφιά ή η άνοδος της θερμοκρασίας άνω των 65 βαθμών κελσίου, αρκεί οι μετοχές που διατηρούν στο χρηματιστήριο να κρατάνε τα επίπεδά τους σε συνεχή κερδοφορία. Ξέρουν πως οι μετοχές των πολεμικών βιομηχανιών έχουν κατά κανόνα αλματώδη άνοδο και τις προτιμούν πολύ συχνά. Οι συγκρίσεις μεταξύ αριθμού πυραύλων και νεκρών νεαρών στρατιωτών τους δίνει καθημερινά περισσότερο κουράγιο για την επέκταση των επενδύσεων τους και σε άλλους τομείς, όπως σε βιομηχανίες αντιαρματικών βλημάτων και ναρκών κατά προσωπικού κυρίως γιατί μεγαλύτερη απόδοση ακρωτηριασμού στρατιωτών και ναρκαλιευτών όλων των ηλικιών. Η ηλικία θανάτου ή τραυματισμού και τύφλωσης δεκανέων και Ανθυπασπιστών δεν έχει  συζητηθεί ποτέ στα διάφορα Gala  για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφών εταιρειών βομβαρδισμού και εξολόθρευσης μικρών παιδιών και λεχουσών γυναικών. Αυτά τίθενται εκτός θέματος κι ημερησίας διατάξεως.

Και ας μην νομίζουμε πως  εμείς θα είμασταν διαφορετικοί αν βρισκόμασταν στην θέση των διαφόρων Soros και του Buffett, το ανθρώπινο DNA είναι ίδιο εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Εμάς να μας φυλάει ο καλός Θεός και ένας άλλος θεός να φυλάει όλους αυτούς που δεν έχουν έναν ίδιον επιτυχημένον σαν τον δικό μας.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής