breaking news Νέο

Ποια θέματα έθεσε ο Δήμος Βέροιας εν όψει του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας

  • Ποια θέματα έθεσε ο Δήμος Βέροιας εν όψει του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας
  • Ποια θέματα έθεσε ο Δήμος Βέροιας εν όψει του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας

Στις επαφές του με το κυβερνητικό κλιμάκιο το Σάββατο στη Βέροια, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις του Δήμου και όλων των παραγωγικών φορέων, εν όψει του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει στο διάστημα 26-28 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, «τέθηκαν θέματα από εμάς, όπως το εκλογικό σύστημα, η κινητικότητα, ο νέος νόμος για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ο νόμος για τα αδέσποτα, η μείωση των τελών για τις ευπαθείς ομάδες, τα νεκροταφεία, θέματα αγροτικής ανάπτυξης, το θέμα των παιδικών χαρών, του κολυμβητηρίου (που έχει βαλτώσει), το Νοσοκομείο, το θέμα της «Αμάλθειας» (Κουλούρα) και το πρώην Δικαστικό Μέγαρο».

Για το οποίο, ο ίδιος σημείωσε πως «είναι το μεγάλο παράπονο του Δήμου. Ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται, ρημάζει, αλλά δεν παραχωρείται στο Δήμο. Πιστεύω πως θα το δουν πιο σοβαρά και θα έχει θετική εξέλιξη το θέμα».

Στη συνάντησή του με το κυβερνητικό κλιμάκιο αναφέρθηκε και ο Νίκος Μπέκης, βάζοντας το θέμα της αξιοποίησης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου, με την εγκατάσταση εκεί του Μουσικού Σχολείου, για να γίνει αυτό, όπως είπε, πόλος έλξης.

Ένα άλλο θέμα, το οποίο έθιξε ο ίδιος, ήταν «το μέγεθος της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, με το οποίο διαφωνώ, όχι όμως και με τη χρήση της αιολικής ενέργειας». Ακόμα έθεσε το ερώτημα από πότε λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες και ποιά εταιρία της έχει.

Απαντώντας λίγο μετά επ' αυτού ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι «ένα μικρό αιολικό πάρκο λειτουργεί στην Καστανιά και ένα μικρό αιολικό πάρκο δοκιμαστικά στο Ξηρολίβαδο. Ενώ το μεγάλο αιολικό πάρκο πιάνει τρεις Δήμους, Βέροιας, Νάουσας, Πτολεμαϊδας. Είναι ένα μεγάλο πάρκο σε μέγεθος και δεν ξέρουμε αν θα γίνει. Την πορεία του θα τη δούμε».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής