breaking news Νέο

Σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών στη Βέροια για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το ρωσικό εμπάργκο

Σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών στη Βέροια για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το ρωσικό εμπάργκο

Δεν το βάζουν κάτω οι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί και επιμένουν στη διεκδίκηση αποζημιώσεων, εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Στην κυριακάτικη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αγροτών για τον εορτασμό της 108ης επετείου του Κιλελέρ, ροδακινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Αγροτών, έλαβαν την απόφαση για την πραγματοποίηση σύσκεψης στη Βέροια, την Τετάρτη 21 Μαρτίου.

Στη συνάντηση αυτή πρόκειται να παρθούν αποφάσεις, οι οποίες και θα αφορούν δράσεις και κινητοποιήσεις πάνω σ' ένα νέο πλαίσιο, μπροστά στο αίτημα για την καταβολή αποζημιώσεων – κατ' ανάλογο τρόπο επί υπουργίας Καρασμάνη το 2014 – λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

Στη σύσκεψη αυτή θα πάρουν μέρος και ροδακινοπαραγωγοί της επαρχίας Τυρνάβου, με τον πρόεδρο του Α.Σ. Αργυροπουλίου Κώστα Χατζή να επισημαίνει τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, ένεκα των εξευτελιστικών τιμών που δόθηκαν φέτος, οι οποίες και είχαν ως αποτέλεσμα να μην καλύψουν καν το κόστος παραγωγής, εξέλιξη που έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες παραγωγούς ροδακίνου σε όλη την Ελλάδα.

Π. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής