breaking news Νέο

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ : Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ : Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Ο πρώτος τίτλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς που διανύουμε παίζεται σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας μεταξύ του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων και του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Οι δυο φιναλιστ του κυπέλλου της Ένωσης μας μπορεί να αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγοριες όμως η μεταξύ τους σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να είναι αμφίρροπη καθώς ναι μεν ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική όμως ο ΠΑΟΚ που έχει αποκτήσει παράδοση τα τελευταία χρόνια στο Κυπελλο παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός και αξιόπιστος και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο του στα εθνικά πρωταθλήματα. Εξ άλλου ήδη έχει αποκλείσει ομάδα Γ’ Εθνικής τον συντοπίτη του Φιλιππο Αλεξάνδρειας τον οποίο βρήκε μπροστά του στην ημιτελική φάση και τον απέκλεισε με μια νίκη (1-0) και μια ισοπαλία (1-1).

 

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων μέχρι σήμερα έχει παίξει δυο φορές στον τελικό της ΕΠΣ Ημαθίας δίχως όμως να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο αφου και τις δυο έφυγε από το γήπεδο με τον τίτλοτου φιναλιστ.

Συγκεκριμένα την περίοδο 1998-1999 στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας αντιμετώπισε στον τελικό την ΑΕ Ποντίων από την οποία ηττήθηκε στην παράταση με 2-1, ενω την περίοδο 2003-2004 ξαναβρέθηκε στον τελικό αυτη τη φορά με την ΑΕ Αλεξάνδρειας από την οποία επίσης έχασε με 3-1.

Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας βρέθηκε τρεις φορές στον τελικό Κυπέλλου και τις τρεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια (δεν ήταν στον τελικό την περσινή περίοδο) και έφυγε νικητής κατακτώντας το τρόπαιο τις δύο.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2013-2014 βρέθηκε στον τελικό με την ΑΕ Καψόχωρας απο την οποία έχασε με 2-1.

Την περίοδο 2014-2015 ξαναβρέθηκε στον τελικό με τον ΦΑΣ Νάουσα αντίπαλο τον οποίο κέρδισε στην παράταση με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Το ίδιο ζευγάρι (ΦΑΣ Νάουσα - ΠΑΟΚ) ηταν αντιμέτωπο στον τελικό και την επόμενη περίοδο (2015-2016) με το ΠΑΟΚ να επικρατεί στα πέναλτι και να κατακτά το τρόπαιο με 5-6. Συγκεκριμένα ΦΑΣ Νάουσα - ΠΑΟΚ Αλ. 1-1 πεν. 5-6.

Τέλος την περσινή περίοδο το κυπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας κατέκτησε η ΑΕ Αλεξάνδρειας που κέρδισε 2-0 τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Τα τελευταία χρόνια ο τελικός κυπέλλου είναι υπόθεση του Δήμου Αλεξάνδρειας με τον ΠΑΟΚ να μετράει δυο κατακτήσεις την ΑΕ Αλεξάνδρειας μία και μία τη ΑΕ Καψόχωρα.

Απομένει να μάθουμε ποιός θα είναι ο φετινός κυπελλούχος της Ένωσης μας.

 

ΣΤΙΣ 3.30 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η αναμέτρηση Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Βέοιας και θα ξεκινήσει στις 3.30μ.μ. Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο κ. Καραντώνης με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο και τον Κελεσίδη. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μαλούτας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής