breaking news Νέο

Κυκλοφοριακή μελέτη, πρώην δικαστικό μέγαρο, εκλογικό σύστημα και αγροτική οδοποιϊα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας

Κυκλοφοριακή μελέτη, πρώην δικαστικό μέγαρο, εκλογικό σύστημα και αγροτική οδοποιϊα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας

Πέρα από τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στις επαφές του με το κυβερνητικό κλιμάκιο, το περασμένο Σάββατο στη Βέροια (για τα οποία έγινε αναφορά στο χθεσινό μας φύλλο), προκειμένου να κατατεθούν απόψεις του Δήμου και των παραγωγικών φορέων της Ημαθίας, εν όψει του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κ. Μακεδονίας, που θα λάβει χώρα από 26-28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος προημερησίας διάταξης στη (τέταρτη για το 2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, αναφέρθηκε και στη διοργάνωση της παγκόσμιας συνάντησης ερασιτεχνικού χάντμπολ στη Βέροια (κάτι που μας είχε αποκαλύψει από την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης μιλώντας στο www.imerisia-ver.gr και στην εκπομπή ΑΝΑ…κρίσεις). Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21-25 Ιουνίου 2018, με τη συμμετοχή ερασιτεχνών και βετεράνων αθλητών.

Μάλιστα, όπως είπε, η διοργάνωση θα λάβει χώρα παράλληλα με το φεστιβάλ «Βέροια, Εύηχη Πόλη», έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν έναν πολιτιστικό παράδεισο, με άμεσα και έμμεσα οφέλη για τον τουρισμό της πόλης, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές αυτής.

 

Ερωταπαντήσεις

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο Γιώργος Γουλτίδης, από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών», έθιξε το θέμα της μη εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης, έργο που εκπόνησε η Περιφέρεια, αναρωτώμενος συνάμα ότι, ενώ υφίσταται η κυκλοφοριακή μελέτη, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., αυτή βρίσκεται 3 χρόνια στα συρτάρια.

«Αυτό που αποφασίσαμε ήταν η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, όχι κάτι που πρέπει άμεσα να εκτελεσθεί. Στα έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας που προχωράμε, λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν μας αυτή τη μελέτη», ήταν η απάντηση που ήρθε από πλευράς του Αντιδημάρχου Θανάση Σιδηρόπουλου.

• Λόγος έγινε και για τα κατεστραμμένα κιγκλιδώματα στην περιοχή της Μπαρμπούτας, τα οποία έχουν σαπίσει και κρίνεται αναγκαίο να αντικατασταθούν, με το Ζήση Πατσίκα να σημειώνει πως τα κιγκλιδώματα θα πρέπει να αντικατασταθούν με κάγκελα, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες από το να τα ξηλώνουν και να τα χρησιμοποιούν, πιθανόν για θέρμανση.

• Άρτι αφιχθείς στην αίθουσα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης από το Βερολίνο της Γερμανίας, στο οποίο βρέθηκε για την έκθεση τουρισμού, η οποία έχει τον χαρακτήρα της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρώπη, προέβη στη διαπίστωση ότι στο περίπτερο του ΕΟΤ κυριάρχησαν οι φωτογραφίες παραθαλάσσιων περιοχών και απουσίαζαν παντελώς φωτογραφίες από τη Βεργίνα και το Μέγα Αλέξανδρο.

• Εκτός από κλαδικά θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, η ΕΛΜΕ Ημαθίας έθεσε και τρία θέματα στις επαφές της με το κυβερνητικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο (10-11 Μαρτίου). Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας» Νίκο Μπέκη, προτάθηκε στο κλιμάκιο η παραχώρηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου στο Δήμο Βέροιας για την εγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης, η ανέγερση νέου σχολείου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου, αλλά και εκφράστηκε η διαφωνία πάνω στο μέγεθος του Αιολικού Πάρκου, που θα στηθεί στο Βέρμιο.

• Την άποψη πως η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία εξέφρασε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στο κυβερνητικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο και απαντώντας σε ερώτημα του Γιώργου Γουλτίδη για την απλή αναλογική, τόνισε πως αυτή είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής, ενώ – όπως είπε – σε περίπτωση που η κυβέρνηση βάλει το εν λόγω θέμα σε διαβούλευση, τότε αυτό θα έρθει στη συνεδρίαση του σώματος, για να υπάρξει θέση του Δήμου Βέροιας.

Κατά τον κ. Βοργιαζίδη μάλιστα, πριν την εφαρμογή της απλής αναλογικής, θα πρέπει να υπάρξει ένας εκλογικός νόμος, πιο αναλογικός από το σημερινό, που θα υποχρεώνει το νικητή των εκλογών να κάνει μία συνεργασία με παράταξη της μειοψηφίας, σημειώνοντας πως «όταν θα εμπεδωθεί η νοοτροπία των συνεργασιών, τότε μπορεί να εφαρμοσθεί και η απλή αναλογική».

• Το θέμα της συντήρησης των αγροτικών δρόμων έθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας, επισημαίνοντας πως οι αγροτικές εργασίες έχουν αυξηθεί και οι δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Απαντώντας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η συντήρηση των δρόμων και πως αυτές τις ημέρες τα δύο γκρέιντερ του Δήμου απασχολούνται στις Δημοτικές Ενότητες Δοβρά και Μακεδονίδος. Όσο για την καθυστέρηση που υπήρξε στην έναρξη των εργασιών, ο κ. Σιδηρόπουλος την απέδωσε στις βροχοπτώσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής