breaking news Νέο

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Έξι αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Έξι αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία

Έξι αγωνιστικές μας χωρίζουν από το φινάλε του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της Ένωσης μας και το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχης μας έχει επικεντρωθεί σε τρία σημεία, από τα οποία τα δύο αφορούν την ανάδειξη του φετινού πρωταθλήματος και το ένα τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Β’ κατηγορία.

1ον Θα έχουμε τον πρωταθλητή, από την κανονική διάρκεια του πρωταθληματος ή θα χρειαστεί ο θεσμός των πλεϊ οφ, που για πρώτη φορά αν εξαιρέσουμε την μοναδική που εφαρμόστηκαν πριν 18 χρόνια, θα διεξαχθούν φέτος για την ανάδειξή του;

Να υπενθυμίσουμε οτι για να διεξαχθούν τα πλεϊ οφ στα οποια θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρωτες βαθμολογικά ομάδες θα πρέπει η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου να είναι μικρότερη των 6 βαθμών και αυτή τη στιγμή είναι τρεις.

2ον Ποιός θα τερματίσει στην πρώτη θέση την οποία διεκδικούν η Νίκη Αγκαθιάς και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα έδρας;

Φυσικά εδώ η Νίκη Αγκαθιάς διαθετει ένα σημαντικό πλεονέκτημα αφου προηγείται ήδη με τρεις βαθμούς, ενω έχει νικήσει στον πρώτο γύρο τον αντίπαλό της τον οποίο αντιμετωπίζει στον δεύτερο εκτός έδρας (τελευταία αγωνιστική) με 3--0. Οπότε εφόσον κερδίσει τα 6 παιχνίδια που της απομένουν που είναι και το πιο πιθανό θα πρέπει να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά των τριών τερμάτων για να χάσει και την πρώτη θέση.

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι Αγκαθιά και ΠΑΟΚ να πάνε τρένο μέχρι την τελευταία αγωνιστική να κάνουν 5 νίκες και να λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Δημοτικό γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Να δούμε το υπόλοιπο πρόγραμμα των δυο μονομάχων του φετινου τίτλου.

Νίκη Αγκαθιάς 64 βαθμούς: Αραχο εκτός, Μακροχώρι εκτός, Επισκοπή εντός, Παλαιοχώρι εκτός, Ροδοχώρι εντός, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας εκτός.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 61 βαθμούς: Παλαιοχώρι εντός, Ροδοχώρι εκτός, Νικομήδεια εκτός, Χαρίεσσα εντός, Διαβατός εκτός, Νίκη Αγκαθιάς εντός.

Αγώνας πρώτου γύρου Αγκαθιά - ΠΑΟΚ 3-0.

3 Στο τρίτο σημείο που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων είναι ποιές από τις εννέα ομάδες που παλεύουν εδώ και αρκετό καιρο να αποφύγουν τα πλεϊ αουτ στα οποία θα συμμετέχουν τέσσερις (η ουραγός Δόξα Λιανοβεργίου υποβιβάζεται απευθείας) τελικά θα το καταφέρουν.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα και καθώς ο Μ. Αλέξανδρος Τρικαλων και ο Φιλιππος Αλεξάνδρειας ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για την επιστροφή τους στα τοπικά πρωταθλήματα απο τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλεϊ αουτ θα υποβιβαστούν τουλάχιστον οι τρεις!! Και λέμε τουλάχιστον, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν και οι τέσσερις!! Αυτό θα συμβεί αν παρ’ ελπίδα υποβιβαστεί και η Νάουσα.

Από τις εννέα λοιπόν ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τα πλεϊ αουτ, ο Ατρόμητος Διαβατού που έχει μόλις 10 βαθμούς θεωρείται απιθανο να το καταφέρει, όπως δύσκολη είναι και η θέση του Απόλλωνα του Αγίου Γεωργίου και της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου που έχουν 20 και 22 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 27 του Αχιλλέα Νάουσας και της Νέας Γενεάς Ν. Νικομήδειας και 28 του Κεραυνού Επισκοπής.

Αντίθετα θεωρείται δυσκολο να μπλέξει σε περιπέτειες η ομάδα του Μακροχωρίου που ήδη έχει 31 βαθμούς, 4 περισσότερους από τις ομάδες που βρίσκονται στη Ζώνη των πλεϊ αουτ, έχει ήδη κανει το ρεπό του και επι πλεον έχει και τρεις ακόμη βαθμούς στο τσεπάκι του καθώς από τα έξι παιχνίδια που έχει να δώσει το ένα ειναι με την Δόξα Λιανοβεργίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και το κερδίζει στα χαρτιά.

Επίσης δύσκολα μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες και η ΑΕ Χαριεσσας που έχει 31 βαθμούς έχει κάνει το ρεπό της, όμως έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από το Μακροχώρι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής