breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή  διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου για τα τόσο στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μη ξανασυμβούν.

 

OI  ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ‘66

 

Ένα σημαντικό πρόβλημα που το συναντούν καθημερινά, αυτοί που χρησιμοποιούν τις αστικές ή υπεραστικές συγκοινωνίες, είναι η εγκληματική αδιαφορία που δείχνουν πολλοί αυτοκινητιστές, οι οποίοι  παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά στις στάσεις των λεωφορείων.

Έτσι πολλές φορές οι οδηγοί αυτών των λεωφορείων, όταν πρόκειται να σταματήσουν, για να πάρουν ή για να αφήσουν επιβάτες, σταματούν στη μέση του δρόμου,  εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία.

Έτυχε πολλές φορές να είμαι μάρτυρας ατυχημάτων, όταν κάποιοι οδηγοί, οι οποίοι προφανώς βιάζονταν, ευρισκόμενοι πίσω από σταματημένα λεωφορεία, στην προσπάθειά τους να τα παρακάμψουν εισήλθαν στην αντίθετη λωρίδα, με ατυχή αποτελέσματα.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένο την καλοκαιρινή περίοδο, που η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι στο ζενίθ της και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Βασικό είναι βέβαια οι συμπολίτες μας να συμμορφωθούν και να μην παρκάρουν παράνομα, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω και ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο συναντώ κάθε βράδυ, κάνοντας τη διαδρομή Μακροχώρι-Αλεξάνδρεια.

Βγαίνοντας από το Μακροχώρι, διανύοντας ένα κατασκότεινο δρόμο, ανεβαίνεις στη γέφυρα του 66 και μετά το…χάος. Παντού επικρατεί το μαύρο σκότος !!!

Δεν βλέπεις μπροστά σου τίποτε και αναγκάζεσαι να κόψεις ταχύτητα, διότι υπάρχει περίπτωση να μπεις στο αντίθετο ρεύμα ή να πέσεις μέσα στα χωράφια ή πάλι, αν θες να στρίψεις για τη Νικομήδεια, υπάρχει φόβος να πέσεις πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα της άλλης πλευράς.

Αν δεν απατώμαι, στη συγκριμένη περιοχή έχουν συμβεί 2-3 θανατηφόρα ατυχήματα. Ας ελπίσουμε να είναι τα τελευταία, μέχρι να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι να τοποθετήσουν λάμπες στους στύλους, που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου. Τόσο δύσκολο είναι πια !!!

Ένας ανήσυχος πολίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής