breaking news Νέο

ΤΟΒ: «Σαββατοκύριακο στις ανθισμένες ροδακινιές» με ποδηλατάδα, διαγωνισμό φωτογραφίας και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

ΤΟΒ: «Σαββατοκύριακο στις ανθισμένες ροδακινιές» με ποδηλατάδα, διαγωνισμό φωτογραφίας και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Ένα διήμερο κίνησης, χαράς, απόλαυσης και δημιουργικότητας μέσα από δράσεις, υπόσχεται ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας αυτό το Σαββατοκύριακο! Ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές, ορεινή διαδρομή με ποδήλατο στους πρόποδες των Πιερίων, κυκλοφοριακη αγωγή για παιδιά μικρών ηλικιών και διαγωνισμός φωτογραφίας είναι οι δράσεις, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης των ανθισμένων ροδακινιών. Ένα μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.

Πάνω από 8.500.000 ανθισμένες ροδακινιές κόβουν αυτή την περίοδο την ανάσα με την ομορφιά τους στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας, καθώς μετατρέπονται για λίγες ημέρες σε μια ροζ θάλασσα.

Η εκδήλωση «Σαββατοκύριακο στις ανθισμένες ροδακινιές» έρχεται και φέτος να προβάλει το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, συγχρόνως με το διήμερο των δράσεων της 17ης – 18ης Μαρτίου, οι οποίες και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φυσιολατρών από άλλους νομούς, οι οποίοι θα έρθουν στη Βέροια και θα διανυκτερεύσουν σ' αυτήν, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (Ζήση Πατσίκα, Ισαβέλλας Κωνσταντούδη, Άρη Ορφανίδη, Στέργιου Ζυγουλιάνου), στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε, υπογραμμίζοντας δε τη σημασία των εκδηλώσεων ως ένα βήμα για εν δυνάμει τουριστικό προϊόν.

«Δύο ημέρες απέμειναν πριν τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις. Πέρυσι, πρώτη χρονιά, αναδείξαμε αυτό το φαινόμενο με τις ανθισμένες ροδακινιές, που απλώνεται στον κάμπο της Ημαθίας. Φέτος μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων περάσαμε το μήνυμα, ώστε όσοι έρθουν, να κάνουν κάτι, γι' αυτό και είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή. Έτσι, εκτός από την ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές, έχουμε αυτή τη χρονιά και την ποδηλατάδα στη διαδρομή Primula, εμπνευσμένη από τα φυτά των Πιερίων.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Αγίων Αναργύρων αναμένεται να προσελκύσει πολλά παιδιά. Γι' αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τροχαία Βέροιας και το Διοικητή αυτής Ανδρέα Καλογερόπουλο, για τη συμβολή της και τη διάθεσή της σε όλο το εγχείρημα.

Παράλληλα, τρέχει και ο διαγωνισμός φωτογραφίας, οπότε αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδανικό, για να απαθανατίσει κανείς τον κάμπο της Ημαθίας», υπογράμμισε ο Ζήσης Πατσίκας, πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας.

 

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον ΤΟΒ, στο διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι αποφάσεις για τα τελικά αποτελέσματα θα είναι μια πλήρης δημοκρατική διαδικασία. Αρχικά θα ελεγχθεί, αν οι φωτογραφίες πληρούν τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια θα γίνεται ανάρτηση σε μυστική πλατφόρμα, όπου θα γίνει η ψηφοφορία μεταξύ των 16 μελών της Ένωσης Φωγογράφων. Στην πρώτη ψηφοφορία θα αναδειχθούν οι καλύτερες και στη δεύτερη θα απονεμηθούν τα βραβεία», επεσήμανε ο (παρευρεθείς στη συνέντευξη τύπου) Δημήτρης Κοντσίδης, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων.

               

Τα βραβεία

Όσο για το πρώτο βραβείο, αυτό θα αντιστοιχεί σε μια φωτογραφική μηχανή, το δεύτερο σε 150 ευρώ και το τρίτο σε 100 ευρώ, που είναι και το βραβείο κοινού, το οποίο και θα προκύψει μέσα από τα like σε facebook και instagram.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

• Σάββατο 17 Μαρτίου: Ποδηλατάδα 17 χλμ. στη διαδρομή Primula (Συνάντηση στις 14:00 στο πάρκο Ελιάς. Αναχώρηση στις 14:30)

• Κυριακή 18 Μαρτίου: Ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές (συνάντηση στις 10:30 στο πάρκο Ελιάς. Αναχώρηση στις 11:00).

• Κυριακή 18 Μαρτίου: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά από 3 έως 12 ετών (πάρκο Αγίων Αναργύρων από τις 16:00 έως τις 19:00).

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής