breaking news Νέο

Σ. Φάμελλος από τη Βέροια: "Δασικοί χάρτες εντός του 2019 και κτηματολόγιο εντός του 2020 ο στόχος μας"

  • Σ. Φάμελλος από τη Βέροια:
  • Σ. Φάμελλος από τη Βέροια:

Ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για τους δασικούς χάρτες, όπως και για άλλα ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Βέροια, με ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

Στην ομιλία του ο κ. Φάμελλος αρχικά επεσήμανε πως «υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε ζητήματα περιβάλλοντος, αλλά έχουμε πρωτιά σε πρόστιμα που αφορούν το περιβάλλον», σημειώνοντας με νόημα : «Κάποιοι λίγοι έπαιρναν πολλά και πολλοί πολίτες έχαναν αυτό που δικαιούνταν».

Όπως είπε, «από το 1975 έπρεπε η χώρα να έχει δασικούς χάρτες και φθάσαμε στο 2017». Κάτι το οποίο απέδωσε στο πελατειακό κράτος, που για 40 χρόνια δεν άφηνε να επιλύονται τέτοιου είδους ζητήματα. Και τελικά υποχρεώθηκε η χώρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας να φτιάξει δασικούς χάρτες. Και αυτό γιατί – όπως επεσήμανε - «δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το κτηματολόγιο, αν δεν έχουμε δασικούς χάρτες».

 

Επανάσταση στη δημόσια διοίκηση φέρνουν οι δασικοί χάρτες

Αναφερόμενος στη χρηστική αξία των δασικών χαρτών, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως αυτοί φέρνουν επανάσταση στη δημόσια διοίκηση. Λύνουν πολλά ζητήματα, απλοποιούν διαδικασίες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν το κόστος για τον πολίτη. «Πατώντας ένα κουμπί, ο πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να γίνει σε μια περιοχή και τι όχι», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα ο ίδιος ανέφερε τα προβλήματα που συνάντησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ποιά ζητήματα δύναται να προβάλει στις αντιρρήσεις του ο πολίτης, πότε πληρώνει και πότε όχι, πόσα πληρώνει κ.α.

Σ' ό,τι αφορά στην Ημαθία, ο κ. Φάμελλος κατέστησε σαφές ότι μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις όποιες αντιρρήσεις τους σ' ό,τι έχει να κάνει με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, ενώ συγχρόνως προσδιόρισε ότι στόχος της πολιτείας είναι μέσα στο 2019 να ολοκληρωθεί η διαδικασία των δασικών χαρτών, ώστε με τον τρόπο αυτό να ολοκληρωθεί το 2020 και το θέμα του κτηματολογίου της χώρας.

Kλείνοντας την ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος επανέλαβε και πάλι πως «για εμάς οι δασικοί χάρτες είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο», ξεκαθαρίζοντας πως οι δασικές χάρτες ασχολούνται μόνο με το χαρακτηρισμό των εκτάσεων και όχι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αμέσως μετά το κοινό διατύπωσε τα δικά του ερωτήματα, στα οποία και ο κ. Φάμελλος έδωσε κατατοπιστικές απαντήσεις.

 

Παρουσίες

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου και Γιώργος Ουρσουζίδης, οι Δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας Κώστας Βοργιαζίδης και Νίκος Κουτσογιάννης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο πρώην Δήμαρχος Μελίκης και νυν αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Βενιόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Χειμώνας, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Δασκίου, Αρκοχωρίου, Φυτειάς, Σωκράτης Μισοκέφαλος, Πασχούλας και Νίκος Αγγέλου, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Ημερίδα με ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τους δασικούς χά

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής