breaking news Νέο

Σε κήρυκα του Ιπποκράτειου Πνεύματος αναγορεύτηκε ο Δ. Κυρμιζάκης σε συνέδριο στη Βέροια

  • Σε κήρυκα του Ιπποκράτειου Πνεύματος αναγορεύτηκε ο Δ. Κυρμιζάκης σε συνέδριο στη Βέροια
  • Σε κήρυκα του Ιπποκράτειου Πνεύματος αναγορεύτηκε ο Δ. Κυρμιζάκης σε συνέδριο στη Βέροια

«Πρότυπα Ιπποκρατικής Ιατρικής ηθικής στη διάρκεια του 20ου αιώνα – Συσχέτιση με σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (17/3) και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».

Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος (ΕΔΙΠ), με τη συνεργασία του ΙΣΗ, του ιδρύματος Λούρου Ιστορίας Ιατρικής και της Πανελλήνιας Εταιρείας Αρχαιολογίας και Ιστορίας Ιατρικής.

 

Χαιρετισμοί

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ημαθίας – Μονάδα Βέροιας Χρήστος Κούτρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκράτειου πνεύματος Πάνος Ζαρογιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού  Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λούρου Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής ΩΡΛ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρ. Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας Τάκης Μαυρογιώργος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης.

 

Ομιλίες

Στις ομιλίες που ακολούθησαν, ο πρόεδρος της εταιρίας Διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος Πάνος Ζαρογιάννης ανέπτυξε το θέμα: «Η θέση του γιατρού στην κοινωνία».

Ο επίκουρος καθηγητής ΩΡΛ στη Θεσσαλονίκη Ιορδάνης Κωνσταντινίδης με τη σειρά του μίλησε για το θέμα: «Η θέση της ΩΡΛ στην Ιατρική Βαβέλ του 21ου αιώνα», ενώ αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λούρου Αθανάσιος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε πάνω στο θέμα: «Σύγχρονη επιστημονική αξιολόγηση ορισμένων ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων της αρχαιότητας». Τελευταίος ομιλητής υπήρξε ο ιατρός Διονύσιος Κυρμιζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε πάνω στο θέμα: «Κριτικές σκέψεις πάνω στα Ιπποκράτεια έργα – Το απόσταγμα των 40 ετών άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος».

 

Τιμώμενο πρόσωπο ο ιατρός επιστήμονας Δ. Κυρμιζάκης

Κατόπιν έγινε η αναγόρευση του επί χρόνια Διευθυντή Κλινικής ΩΡΛ του Νοσοκομείου Ημαθίας – Μονάδα Βέροιας, Διονύσιου Κυρμιζάκη, σε κήρυκα του Ιπποκράτειου Πνεύματος. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον ιατρό Διονύσιο Κυρμιζάκη έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ ακολούθως έγινε ανάγνωση της επιστολής του Δασκάλου του τιμώμενου επιστήμονα κ. Εμμανουήλ Χεληδόνη από τον αναπληρωτή του καθηγητή ΩΡΛ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σκουλάκη και ακολούθησαν προσφωνήσεις από τον πρόεδρο του ΙΣΗ Βασίλη Διαμαντόπουλο και το Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο επιστήμονας ιατρός και κήρυκας του Ιπποκράτειου Πνεύματος Διονύσιος Κυρμιζάκης και με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του ευχαρίστησε τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης προς τιμήν του, στην οποία παραβρέθηκαν φίλοι και συνάδελφοί του από τη Βέροια και άλλες περιοχές της Ημαθίας, όπως ακόμα και από την Αθήνα και την Αγγλία!

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής