breaking news Νέο

Υπό κατάληψη από σήμερα το εργοστάσιο της ζάχαρης στο Πλατύ, άμεση εξόφληση ζητούν οι παραγωγοί

Υπό κατάληψη από σήμερα το εργοστάσιο της ζάχαρης στο Πλατύ, άμεση εξόφληση ζητούν οι παραγωγοί

Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησαν, το πρωί της Τρίτης (20/3), τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφλησή τους για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νέας διυπουργικής στην Αθήνα, για το μέλλον της βιομηχανίας.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα από Πλατύ, Λάρισα, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ υπάρχουν και πάνω από 30 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα.

Οι παραγωγοί ζητάνε να μάθουν από τη βιομηχανία, αν θα δώσει τιμές για την επόμενη χρονιά. Ακόμη απειλούν ότι, αν δεν εξοφληθούν τα χρήματα που τους οφείλουν, θα πάρουν από το εργοστάσιο τις ποσότητες ζάχαρης, που αναλογεί στον καθένα τους.

«Πρέπει επιτέλους να μας εξοφλήσουν, εάν θέλουν, έστω και στο παρά πέντε κυριολεκτικά, να μπούμε στα χωράφια και να ξεκινήσουμε τη σπορά τεύτλων», δήλωσε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε δίπλα σας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι, με την αγροτική ανάπτυξη, μπορεί η χώρα μας να βγει από την κρίση», είπε από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στο περιφερειακό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και να θέσουν το θέμα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής