breaking news Νέο

Συμμετοχή της Τάσας Γκανίδου στην έκθεση LOOT 2018 του Μουσείου της Νέας Υόρκης

Συμμετοχή της Τάσας Γκανίδου στην έκθεση LOOT 2018 του Μουσείου της Νέας Υόρκης

Στη Νέα Υόρκη, στην ξακουστή αμερικανική μεγαλούπολη, τραγουδισμένη από την υπέροχη φωνή του αξέχαστου Φρανκ Σινάτρα, πρόκειται να ταξιδέψει σε λίγες ημέρες η γνωστή εικαστικός Τάσα Γκανίδου.

Η παρουσία της εκεί έχει να κάνει με τη συμμετοχή της στην έκθεση LOOT 2018, στο Mouseum of ARTS AND DESIEN (Mανχάταν), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 15-21 Απριλίου.

Συνολικά στην έκθεση αυτή θα συμμετάσχουν 35 καλλιτέχνες από 15 χώρες του κόσμου, έπειτα από επιλογή της κ. Μπραϊνα Ποπ, επιμελήτριας του τμήματος κοσμήματος του Μουσείου της Νέας Υόρκης. Η οποία να σημειωθεί παρευρίσκεται όλο το χρόνο σε εκθέσεις και γκαλερί σ' όλο τον κόσμο, με σκοπό να προβεί στην επιλογή των καλλιτεχνών, που θα πάρουν μέρος στην ετήσια έκθεση του Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Η δουλειά της Τάσας Γκανίδου έγκειται στο CONCE PTION – INCUBATION – BIRTH και αφορά στη σύλληψη, την κύηση και τη γέννηση οτιδήποτε άυλου υλικού μας περιβάλλει. Δηλαδή, η κύηση και η γέννηση μιας ζωής και μιας ιδέας.

Εξ ου και το ότι η κ. Μπραϊνα Ποπ, μιλώντας για την επιλογή της Τάσας Γκανίδου στο πρόσωπό της, έκρινε ότι ένας από τους λόγους έχει να κάνει με την αυθεντικότητα, την καινοτομία και την άριστη τεχνική.

Η πρόσφατη συνάντησή μας με την εικαστικό Τάσα Γκανίδου στον ατμοσφαιρικό χώρο του «εκτός χάρτη», ένα χώρο πολιτισμού της Βίκυς Παπατζίκου (η οποία – ως γνωστόν - είναι και ιδιοκτήτρια της συνεπώνυμης γκαλερί στη Βέροια) αποτέλεσε και το... ερέθισμα για μια κουβέντα μαζί της, για τη μεγάλη της επιτυχία να επιλεγεί ανάμεσα σε 35 καλλιτέχνες από 15 χώρες του κόσμου και να εκθέσει τη δουλειά της στο Μουσείο Τέχνης και Ντιζάιν της Νέας Υόρκης.

 

«Δικαίωση της δουλειάς μου για όλα αυτά τα χρόνια»

«Η συμμετοχή μου στην έκθεση LOOT 2018 του Μουσείου της Νέας Υόρκης, μάλιστα για πρώτη φορά, δεν μπορεί παρά να με αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, στα 20 χρόνια και βάλε της ενασχόλησής μου με τα εικαστικα. Μία δουλειά, η οποία αναλύεται σε μια κοπιώδη προσπάθεια, με πολλές ώρες ασχολίας και πειθαρχίας», τόνισε γεμάτη χαρά στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η Τάσα Γκανίδου. Σημειώνοντας ακόμα πως «το να συμμετέχω σε μια έκθεση σαν αυτή, είναι πάρα πολύ σημαντικό στη μέχρι τώρα πορεία μου στο χώρο των εικαστικών. Κάτι, βέβαια, που ήρθε ως αποτέλεσμα, μετά και την παρότρυνση της Βίκυς Παπατζίκου, να μεταφέρω τα κοσμήματα σε μια μεγαλύτερη φόρμα με τη μορφή γλυπτών».

Όπως υπογράμμισε η ίδια, «η ενασχόλησή μου με το κόσμημα είναι κυρίως ψυχική λειτουργία, ενατένιση και εσωτερική ανασκόπηση».

Τέλος να αναφερθεί και να σημειωθεί ότι η Τάσα Γκανίδου έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο σχεδιασμό και στην κατασκευή χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος. Ειδικότερα, δε, σπούδασε jewelry Design Manufactor στη σχολή MOKUME. Παρακολούθησε τα μαθήματα του cemological Association and Cem testing of Great Britain στο εκπαιδευτικό κέντρο ACT'S και μαθήματα σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στη LE ARTI ORAFE JEWELLERY SHOOL ACADEMY στη Φλωρεντία. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε αίθουσες τέχνης, αλλά και σε εναλλακτικούς χώρους καλλιτεχνικής δράσης και έκφρασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής