breaking news Νέο

Ν. Κουτσογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «Μόνο στα χαρτιά η διασύνδεση των Νοσοκομείων»

Ν. Κουτσογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «Μόνο στα χαρτιά η διασύνδεση των Νοσοκομείων»

Τη διασύνδεση μόνο στα χαρτιά των Νοσοκομείων Νάουσας και Βέροιας, κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 21ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, αναφερόμενος στο κλείσιμο, για πολλοστή φορά, της παθολογικής κλινικής,  το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Η διασύνδεση των Νοσοκομείων μας είναι μόνο στα χαρτιά. Μετά την τελευταία περιπέτεια της παθολογικής κλινικής  και την άρνηση γιατρών της Βέροιας να εφημερεύσουν, έχει εκλείψει κάθε λόγος να υπάρχει η τυπική αυτή διασύνδεση. Ενημέρωσα με επιστολή τον υπουργό υγείας κ. Ξανθό. Απαιτείται άμεση προκήρυξη των γιατρών της παθολογικής, κυρίως επιμελητών. Εύχομαι να έχουμε θετικές εξελίξεις και να μη ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές, που στερούν από τους δημότες μας ένα σημαντικό αγαθό, όπως είναι η υγεία. Περιμένω την απάντηση του κ. Ξανθού και αναλόγως θα κινηθούμε και εμείς», είπε ο δήμαρχος.

Στην ίδια κατεύθυνση και η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Καραμπατζού. «Η παθολογική  κλινική είναι νευραλγικός τομέας. Πρέπει να πάρουμε πιο δυναμικά μέτρα ως δήμος. Η διοίκηση  του Νοσοκομείου κάνει σήμερα Τετάρτη δημόσιο απολογισμό; Σε ποιο επίπεδο; Τα όσα ζήσαμε τα τελευταία 3 χρόνια; Να γίνει αποσύνδεση των δυο Νοσοκομείων και να ενταχθεί της Νάουσας στη Γ΄ Ζώνη», είπε ο τέως δήμαρχος.

Ο Τάκης Ρίζος από την «Κοινωνία Πολιτών» αναφέρθηκε στην προκήρυξη μονίμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στα δυο Νοσοκομεία.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Καρτσιούνης χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο,  ως μεγάλο πρόβλημα. «Ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί, με δυο γιατρούς παθολόγους. Πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης, που οφείλει να στηρίξει τις βασικές ανάγκες υγείας των συμπολιτών μας», κατέληξε.

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής