breaking news Νέο

Να αναλάβουν πρωτοβουλία οι Παλαίμαχοι

Να αναλάβουν πρωτοβουλία οι Παλαίμαχοι

Η αποχώρηση της πριν δύο περίπου μήνες από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής σήμανε άραγες και το τέλος της διαδρομής της στον χώρο του ποδοσφαίρου, ή θα υπάρξει συνέχεια;

***

Κι αν υπάρξει με ποια μορφή;

***

Θα επαναδραστηριοποιηθεί ο ΓΑΣ, που εδώ και δώδεκα περίπου χρόνια είναι ανενεργός, ή θα προτιμηθεί η ίδρυση νέου σωματείου που θα έχει τα χρώματα της Βέροιας και όνομα που θα παραπέμπει σ’ αυτήν;

***

Γιατί αν συμβεί το πρώτο επενεργοποίηση του ΓΑΣ, τότε η διαδικασία είναι εύκολη και κυρίως σύντομη, ενω η ίδρυση νέου σωματείου χρειάζεται χρόνο κι αν προτιμηθει θα έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει.

***

Το πρόβλημα βέβαια είναι τα χρέη και το ερώτημα που μπαίνει τι θα συμβεί με τις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει η ΠΑΕ και στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε όταν ο ΓΑΣ επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες;

***

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργηθεί μια προβληματική ΠΑΕ αλλά μια ομάδα απαλλαγμένη απο τα βαρυδια του παρελθόντος για να είναι και βιώσιμη.

***

Ο ΓΑΣ μπορεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια να ηταν ανενεργός, δεν διαλύθηκε όμως και εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος στα αρχεία της ΕΠΟ με έναν συγκεκριμένο αριθμό μητρώου, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί εφόσον η ομάδα δραστηριοποιηθεί.

***

Μια ομάδα λοιπόν με τον ίδιο αριθμό μητρώου που επανεργοποιείται ύστερα από δωδεκα χρόνια, μπορεί να αποκτήσει διαφορετικό ΑΦΜ από αυτο που έχει ήδη;

***

Εμείς δεν είμαστε νομικοί να απαντήσουμε στην ερώτηση. Όμως η λογική μας λέει όχι. Το ΑΦΜ της ομάδας δεν μπορεί να αλλάξει όσα χρόνια κι αν μείνει ανενεργή.

***

Στο δια ταύτα. Τι πρέπει λοιπόν κατά την ταπεινή μας γνώμη να γίνει;

***

Το μοναδικό υγιές και ζωντανό κύτταρο της ομάδας που έχει μείνει είναι ο Σύλλογος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της και αυτός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να μπει μπροστάρης στην αναγέννηση της.

***

Να καλέσει σε ανοιχτή συγκέντρωση όλους όσους ενδιαφέρονται για την τύχη της ποδοσφαιρικής εκπροσώπου της πολης στην οποία ζουμε και δραστηριοποιούμαστε. Από τους τοπικούς άρχοντες, τους οικονομικούς παράγοντες, μεχρι τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους απλού φιλάθλους και παρουσία δικηγόρων οι οποίοι θα έχουν μελετήσει το θέμα της Βέροιας και θα ενημερώσουν τους παραβρισκόμενους για το τι ισχύει στην κάθε περίπτωση να αποφασιστεί ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει η ομάδα και ποιοί θα ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας ημέρα την διαδικασία της εκκινησης.

***

Ολα τα υπόλοιπα για το ποιός θα μπει επικεφαλής είναι δευτερευούσης σημασίας και μπορεί να λυθούν στη διαδρομή. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεκκίνησης της Βέροιας και να ξεκινήσει σωστά και κυρίως ομοψυχία!

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής