breaking news Νέο

Οκτώ «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια…

Οκτώ «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια…

Τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών στην Ευρώπη υπέστησαν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, μέσα στα πρώτα οκτώ «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια.

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με νεότερη έρευνα, οι μειώσεις κυμάνθηκαν στο 19,1%, με την Κύπρο να βρίσκεται – με διαφορά – στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα (με το μέσο όρο των περικοπών στο νησί της Αφροδίτης να ανέρχονται στο 10,2%).

Από τα νεότερα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης για τη «Συγκριτική αξιολόγηση της εργασίας στην Ευρώπη 2018» του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου, σε σχέση με τις μειώσεις των μισθών που καταγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 2010-2017, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι σε εννέα χώρες της Ε.Ε. (με την Ελλάδα να κατέχει αρνητική πρωτιά και την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία και την Κροατία να ακολουθούν) κέρδισαν λιγότερα το 2017 από αυτά που είχαν λάβει το 2010. Επίσης, οι εργαζόμενοι σε έξι χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Βέλγιο και Φινλανδία) κέρδισαν λιγότερο το 2017 και το 2016.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής