breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ευαισθητοποίησης του κόσμου με θέμα «Τι συμβαίνει με το νερό»;

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ευαισθητοποίησης του κόσμου με θέμα «Τι συμβαίνει με το νερό»;

Κάθε χρόνο, στις 22 Μαρτίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κόσμου, για να υιοθετήσει απλές και αποτελεσματικές πρακτικές για την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, αλλά και την αποφυγή της κατασπατάλησης. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δήμος Βέροιας, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η ΔΕΥΑ Βέροιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, συνδιοργάνωσαν ημερίδα την Τετάρτη το απόγευμα (στις 7:00), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Βέροιας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει εξοικονόμηση του πολυτιμότερου αγαθού, όταν το 2025 - όπως είπε - τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα υποφέρουν από έλλειψή του και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Παύλος Δραγκόλας.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος προσδιόρισε το νερό ως κοινωνικό αγαθό, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ότι η διαχείρισή του θα πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και όχι να τίθεται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης. Ενώ ακόμα ο ίδιος έκανε μια ιστορική αναφορά στην ίδρυση των ΔΕΥΑ, υπογραμμίζοντας συνάμα και τον πολύτιμο ρόλο που επιτελούν.

Λίγο νωρίτερα προβλήθηκε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα «Τι συμβαίνει με το νερό», που επικεντρώθηκε στις αρνητικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα.

Ακόμα στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου υπήρχε έκθεση με υλικό από περιβαλλοντικές και μαθηματικές ομάδες του Δήμου, μέσα από τη συμμετοχή των 1ου ΕΠΑΛ, ΕΚΦΕ Βέροιας, Κέντρου Μέριμνας, φίλων του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας και της φωτογραφικής ομάδας «Αντίθεσις».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σιδηρόπουλος, Βασίλης Λυκοστράτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, Νίκη Καρατζιούλα και Θανάσης Χειμώνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Μωϋσιάδης, Σάκης Κουλουριώτης, Στέργιος Διαμάντης, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Χρήστος Κούτρας, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΥΒ Γιώργος Ορφανίδης, η πρώην Βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, ο πολιτευτής της ΝΔ Απόστολος Εμμανουηλίδης, οι πρόεδροι των ΤΚ Τριλόφου και Πατρίδας Καραγιάννης και Σιδηρόπουλος αντίστοιχα, δημότες κ.α.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής