breaking news Νέο

Παρεμβάσεις και βελτιώσεις στις πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων της Βέροιας ζητά ομάδα πολιτών

  • Παρεμβάσεις και βελτιώσεις στις πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων της Βέροιας ζητά ομάδα πολιτών
  • Παρεμβάσεις και βελτιώσεις στις πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων της Βέροιας ζητά ομάδα πολιτών

Βγαίνει μπροστά και πάλι η ομάδα πολιτών Βέροιας! Αυτή τη φορά πραγματοποίησε μία ενημερωτική συνάντηση με δημότες στο ζαχαροπλαστείο ΣΕΡΕΜΕΤΑ, την Τετάρτη το απόγευμα, θέτοντας και πάλι την εικόνα που παρουσιάζουν οι πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων και προβαίνοντας παράλληλα σε μια παρουσίαση της πορείας των ενεργειών της προς την κατεύθυνση να υπάρξει αξιοποίηση, συντήρηση και βελτίωση σε δύο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Η ομάδα των πολιτών - όπως επεσήμανε - ορμώμενη από το ότι εδώ και 14 μήνες η Δημοτική Αρχή δεν προέβη ακόμα και σ' αυτές τις ελάχιστες παρεμβάσεις, που όχι μόνο είχε δώσει ως υπόσχεση, αλλά τέθηκαν κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη μορφή της πλειοψηφίας, έκρινε φρόνιμο να επανέλθει πάνω στο εν λόγω ζήτημα κατ' αυτόν τον τρόπο, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση, που θα μπορέσει ενδεχομένως να αποφέρει και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η προχθεσινή συνάντηση ξεκίνησε με την προβολή φωτογραφιών, παρουσιάζοντας τα επικίνδυνα σημεία και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία Ωρολογίου, με την κ. Ερμιόνη Καλλαρά να προβαίνει σε μια ανασκόπηση των ενεργειών της ομάδας πολιτών, θέτοντας την χρονικά από τότε που σαν μια μικρή παρέα φίλων ζούσε καθημερινά μέσα σ' αυτές και ένιωσαν την ανάγκη σε πρώτη φάση να τις καταγράψουν.

«Δεν θέλαμε να αρκεστούμε στη φωτογραφική αποτύπωση, αλλά να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω. Πιάναμε έναν-έναν συμπολίτες, φίλους και γνωστούς, τους ρωτούσαμε αν είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα των πλατειών Ωρολογίου και Πλατάνων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αυθόρμητη, μας εμπιστεύθηκαν τις υπογραφές τους, με τις οποίες χτυπήσαμε την πόρτα του Δημάρχου, στον οποίο επισημάναμε τις αδυναμίες της πλατείας και του προτάξαμε ένα κείμενο με τις προτάσεις μας, προκειμένου να νοικοκυρευτεί αυτή η ερημωμένη πλατεία», ανέφερε η κ. Καλλαρά και συνέχισε: «Με την παρουσία πολλών πολιτών, το Σεπτέμβριο του 2017 παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της εικόνας των πλατειών και ακούγοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμφωνούν για την άσχημη εικόνα της πλατείας Ωρολογίου. Είχαμε έτσι την ψευδαίσθηση πως την επόμενη ημέρα η Δημοτική Αρχή θα ανασκουμπωθεί, για να διορθώσει τουλάχιστον τα επικίνδυνα σημεία. Κάτι που δεν έγινε και σ' ένα μήνα επανήλθαμε, με κείμενο που καταθέσαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο με τις προτάσεις μας, πιέσαμε ξανά και πήραμε απάντηση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα φυτευτούν οι κρήνες. Τίποτα όμως δεν έγινε. Της παράστασής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε, το Φεβρουάριο του 2017, η πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξωραϊσμό της πλατείας Ωρολογίου.

Η μη όμως υλοποίηση παρεμβάσεων στην πλατεία δεν συνιστά μόνο πλήρη απραξία της Δημοτικής Αρχής, όπως αναφέρθηκε, αλλά αποτελεί μη εφαρμογή απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου».

 

«Η Δημοτική αρχή δεν θέλει να κάνει τίποτα...»

Σύμφωνα με την κα Καλλαρά, «αυτό δείχνει πως, παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς πίεση δεν γίνεται τίποτα. Οι υποσχέσεις δεν μας φθάνουν». Ολοκληρώνοντας η κ. Καλλαρά απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες, τους οποίους - όπως τόνισε - «θέλουμε κοντά μας. Γιατί θέλουμε κοντά μας ανθρώπους, που θα μας δυναμώσουν, ώστε να πιέζουμε καθημερινά τη Δημοτική Αρχή, που πραγματικά δεν θέλει να κάνει τίποτα... Η πιο κεντρική πλατεία της πόλης είναι ό,τι πιο άσχημο μπορεί να διαθέτει».

 

Η επόμενη κίνηση της ομάδας πολιτών Βέροιας

Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση αυτή, εκφράζοντας με τη σειρά τους το τι είχαν να πουν και να επισημάνουν, ενώ τέλος η επόμενη κίνηση της ομάδας πολιτών αποφασίστηκε να είναι πιο δυναμική η πίεση στο Δήμο, έπειτα από την εκ νέου αποτύπωση των προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει αρχικά συνάντηση με το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης, θα αποφασίσουν για το τι πρόκειται να πράξουν μετά.

Μάλιστα, στα άμεσα σχέδια της ομάδας πολιτών Βέροιας είναι και η δημιουργία λογαριασμού στο Facebook, σε μια προσπάθεια οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους για προτάσεις, παρατηρήσεις και συμμετοχή. Επί του παρόντος, όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας πολιτών, μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 6948558885, Ερμιόνη Καλλαρά ή στο Facebook.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής