breaking news Νέο

Θα τον περιμένουν πως και πως…

Θα τον περιμένουν πως και πως…

Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιφυλάσσουν οι ροδακινοπαραγωγοί, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία και ομιλία του πρώτου στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία, στην προσπάθειά τους να μπορέσουν να φανούν πιο διεκδικητικοί, μπροστά στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν και τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.

«Αυτή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αγροτών», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Προσέθεσε δε πως «το σύστημα έχει πλέον καταρρεύσει. Δεν είναι μόνο οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για εμάς τους καλλιεργητές ροδακίνου, στα 10 λεπτά /κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο και στα 21 λεπτά/κιλό το συμπύρηνο, αλλά το θέμα είναι ότι ακόμα κι αυτά δεν τα έχουμε πάρει». Επιπλέον, επεσήμανε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, οι ροδακινοπαραγωγοί ακόμα δεν έχουν πληρωθεί για τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017», ενώ σημείωσε πως «οι περισσότεροι μας τάζουν ενίσχυση της απώλειας εισοδήματός μας από το ρωσικό εμπάργκο, αλλά δεν έχουμε δει ούτε ευρώ».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής