breaking news Νέο

Ι. Πέρβου : «Το Νοσοκομείο της Νάουσας είναι ένα «καλό» Νοσοκομείο, εξαιτίας του ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού»

Ι. Πέρβου : «Το Νοσοκομείο της Νάουσας είναι ένα «καλό» Νοσοκομείο, εξαιτίας του ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού»

Το δημόσιο απολογισμό του Νοσοκομείου Νάουσας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, 21ης Μαρτίου, η διοικήτριά του Ιωάννα Πέρβου. Η κα. Πέρβου τόνισε στην τοποθέτησή της ότι βασική της θέση είναι πως η διοίκηση οφείλει να μη μιλά πολιτικά και να μην τοποθετείται μακροσκοπικά, αλλά αντίθετα να διευθετεί τα τρέχοντα ζητήματα και υπάρχοντα προβλήματα, ανάλογα με τις ισχύουσες συνθήκες.

«Το Νοσοκομείο της Νάουσας βρίσκεται σε μια πολύ σημαντική χρονική στιγμή και όχι κρίσιμη στην πορεία του. Έτσι, είμαστε σε θέση να δούμε καθαρά, που βαδίζουμε καλώς, που χωλαίνουμε και ποιά σημεία χρήζουν περαιτέρω προσοχής», είπε η διοικήτρια, χωρίζοντας την παρουσίαση των πεπραγμένων της, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκου και του διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Μαυρογιώργου, σε 3 μέρη. Στα θετικά βήματα που έχουν γίνει, στα προβλήματα του νοσοκομείου και στις μελλοντικές  επιδιώξεις που τίθενται, για να στοιχειοθετηθεί το πλήρες προφίλ του ιδρύματος.

«Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται καταρχήν η έλευση ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο Νάουσας είναι ένα «καλό» νοσοκομείο και ένα νοσοκομείο είναι «καλό» εξαιτίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του», είπε, χαρακτηρίζοντας το χειρουργικό τομέα (χειρουργική, ορθοπεδική, οφθαλμολογική) ως κορωνίδα του Νοσοκομείου Νάουσας. Η τοποθέτησή  της συνεχίστηκε με την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, στελέχωση της καρδιολογικής και παθολογικής κλινικής, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση οφείλει να παραμένει στα μετόπισθεν της λειτουργίας και για αυτό το λόγο δεν απασχολείται πλεονάζον προσωπικό στα διοικητικά γραφεία.

Η κα. Πέρβου αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έγιναν στον εξοπλισμό και την κτιριακή υποδομή, ενώ συνέχισε με το πρώτο και ιδιαίτερα ακανθώδες ζήτημα, όπως το χαρακτήρισε, που είναι η έλλειψη ειδικών παθολόγων. «Πρόκειται για μια νευραλγική ειδικότητα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίχως την κάλυψη της οποίας τίθενται σοβαρά προβλήματα για την ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου. Σε αυτό το σημείο, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρόσφατη κρίσιμη εβδομάδα που διένυσε το Νοσοκομείο Νάουσας, καθώς η ταυτόχρονη ασθένεια των δύο ειδικών παθολόγων του Νοσοκομείου κόντεψε να επιφέρει συνολικό blackout σε αυτό. Άλλωστε η πρόθεσή μου στο δημόσιο απολογισμό δεν είναι να ωραιοποιήσω τις υπάρχουσες συνθήκες αποσιωπώντας τα κακώς κείμενα. Οφείλω όμως να αναφέρω παρενθετικά, πως μόλις πριν από τρεις εβδομάδες ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο μας ειδική Παθολόγος, η οποία όμως δεν είναι δυνατό να ενταχθεί στο δυναμικό μας, καθώς απουσιάζει με μακρόχρονη δικαιολογημένη άδεια. Έτσι, παραμένουμε στο ίδιο σημείο. Το Νοσοκομείο της Νάουσας ανταπεξήλθε στις δύσκολες συνθήκες, καθώς στηρίχθηκε απόλυτα από το προσωπικό του, που με αυταπάρνηση κάλυψε κατά το μέτρο του νόμιμου και του ανθρωπίνως δυνατού την έλλειψη ειδικού παθολόγου. Δε θα μπορούσα λοιπόν, να μην ευχαριστήσω τους ειδικευόμενους της παθολογικής, που έμειναν στις θέσεις τους, στην πρώτη γραμμή των επειγόντων περιστατικών, τους ειδικούς και ειδικευόμενους γιατρούς γενικής ιατρικής, που κάλυψαν επίσης το πρόγραμμα, αλλά και τους ειδικούς και ειδικευόμενους καρδιολόγους, που πραγματικά ενέσκυψαν στο πρόβλημα που προέκυψε και στήριξαν τους συναδέλφους τους.

Από την πλευρά της διοίκησης και με την πλήρη υποστήριξη της 3ης Υ.ΠΕ., οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη μη επέκταση του προβλήματος και έτσι προκρίθηκε και πραγματοποιήθηκε ακόμη και η εφημέρευση ιατρού από το Γ.Ν. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Νάουσας, ενώ, όπως έχει ήδη αναρτηθεί δημοσίως, υπάρχει ταυτόχρονη προκήρυξη έξι θέσεων ειδικών ιατρών για το Νοσοκομείο της Νάουσας, μεταξύ των οποίων και δύο για την παθολογική κλινική», είπε.

Ακόμη η κα. Διοικήτρια αναφέρθηκε στο ζήτημα της πρόσληψης δεύτερου μαιευτήρα, καθώς μια θέση κηρύχθηκε άγονη, αλλά και στην έλλειψη αξονικού τομογράφου, η οποία παροπλίζει σε μεγάλο βαθμό τους ακτινολόγους του Νοσοκομείου. «Αν και έχω συστηματικά επιχειρήσει να μην αναμειχθώ ενεργά στην «αξονιάδα», εχθές και μετά τη ρητή διαβεβαίωση που ελήφθη από πλευράς της Υγειονομικής Περιφέρειας πως δε θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην τοποθέτηση αξονικού τομογράφου, οφείλω να τονίσω πως παράλληλα με την αναμονή προμήθειας τομογράφου, όπως μας έχει ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να ενώσουμε δυνάμεις, με απώτερο στόχο την ταχύτερη έλευση τομογράφου στο νοσοκομείο. Άλλωστε, εάν καταφέρουμε με άλλους πόρους και μέσα να τον αποκτήσουμε σε ταχύτερο χρόνο, θα έχουμε διπλό όφελος, αφού και το Νοσοκομείο θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα και θα γλυτώσουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό», είπε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κα. Πέρβου τόνισε ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξη λειτουργικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο μονάδων του Νοσοκομείου Ημαθίας. «Η  λειτουργική διασύνδεση μας έγινε πάθημα, πρέπει να μας γίνει και μάθημα, για να είμαστε προετοιμασμένοι σε επόμενη κρίσιμη συγκυρία που θα έρθει», είπε, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι στηρίζουν το Νοσοκομείο. «Είμαστε ένα καλό νοσοκομείο και πρέπει να γίνουμε καλύτερο, καλλιεργώντας την εξωστρέφεια και τονίζοντας καθημερινά τα θετικά μας στοιχεία», κατέληξε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής