breaking news Νέο

Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας

  • Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας
  • Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας
  • Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας
  • Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας
  • Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας

Ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση βρίσκουν οι συντονισμένες ενέργειες προώθησης του Ξινόμαυρου οίνου ΠΟΠ Νάουσας στην αγορά των ΗΠΑ. Η NOVACERT, ως εκτελεστικός οργανισμός του προγράμματος, που υλοποιείται στο πλαίσιο της ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) Κρασιού – «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά από δράσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 4 έως 7 Μαρτίου, οινοποιοί της αμπελουργικής ζώνης Νάουσας βρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μοιραστούν την μακρόχρονη παράδοση του Ξινόμαυρου με το καταναλωτικό κοινό της Νέας Υόρκης, αλλά και με επαγγελματίες του κλάδου.

Το ταξίδι του Ξινόμαυρου ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου στο πιο κεντρικό σημείο της κοσμοπολίτικης Νέας Υόρκης, το Broadway, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση οινογνωσίας ανοιχτή για το κοινό, στο Flatiron Wines and Spirits (929 Broadway NY 10010).

Ακολούθησαν τρία trade-tasting events (5/3 Greca - 452 Washington St. NY 10013, 6/3 Ousia - 629 W 57th St. NY 10019, 7/3 The Greek - 458 Greenwich St. NY 10013), καθώς ήταν η σειρά των επαγγελματιών του κρασιού και των εισαγωγέων, να μυηθούν στα μυστικά του Ξινόμαυρου, να δοκιμάσουν πολλές ετικέτες και να γνωρίσουν τους οινοποιούς.

Παράλληλα, στις 5 και 6 Μαρτίου οι δράσεις προώθησης κορυφώθηκαν με τη συμμετοχή στη VinExpo New York, την πιο δυναμική εμπορική έκθεση αποκλειστικά για το κρασί, σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου! Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της Νάουσας, δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για την αμπελουργική ζώνη.

Μετά από 4 χρόνια προωθητικών ενεργειών του Ξινόμαυρου Νάουσας, τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από εμφανή. Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ εμφανίζουν ανοδική πορεία, ενώ συνεχώς περισσότερα είναι τα οινοποιεία που καταφέρνουν να διεισδύσουν στην αμερικανική αγορά συνάπτοντας εμπορικές συμφωνίες με κατά τόπους διανομείς.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΩΝ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ & ΗΠΑ” βάσει των Κανονισμών τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου και 555/2008 της Επιτροπής, που υλοποιεί η Ένωση Νομικών Προσώπων αποτελούμενη από τους: Α.Α.Ο.Σ. Βαένι Νάουσα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Οινοποιείο Δαλαμάρα, Κτήμα Διαμαντάκου, Οινοποιείο Έλινος, Κτήμα Καρυδά, Κτήμα Κελεσίδη, Κτήμα Φουντή, Κτήμα Χρυσοχόου, Οινοποιείο Θυμιόπουλος Απόστολος, Οινοποιείο Κόκκινου Σταύρου, Οινοποιείο Αργατία, Οινοποιείο Μαρκοβίτη, Οινοποιείο Καρανάτσιου, Κτήμα Ελισάβετ Μελιτζανή, Οινοποιείο Καστανιώτη, Αμπελώνας Λούση, Οινοποιείο Τσάνταλη, Οινοποιείο Ι. Μπουτάρη & Υιός Οινοποιητική, Οινοποιείο Θυμιοπούλου Ανθούλας και Οινοποιείο Μαρία Μελιτζανή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής