breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή  διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου  για τα τόσο στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μη ξανασυμβούν.

 

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου

 

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821την περασμένη Κυριακή, κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε πολλούς συμπολίτες μας να πορευτούν προς το κέντρο της πόλης, για να παρακολουθήσουν από κοντά την καθιερωμένη παρέλαση.

 Ίσως τώρα που οι εχθροί του έθνους μας απειλούν ευθέως με πόλεμο, οι παρελάσεις αυτές να μας ανεβάζουν το ηθικό και να μας αποβάλλουν τους φόβους από τις συνέπειες ενός επικείμενου πολέμου.

Βρισκόμουν με φίλους στο κέντρο της πόλης και ακούγαμε τη μπάντα του δήμου να παιανίζει τα γνωστά πατριωτικά εμβατήρια, που σου ανεβάζουν το ηθικό και αισθάνεσαι περήφανος που είσαι Έλληνας.
Γρήγορα όμως η περηφάνια μετατράπηκε σε  θλίψη, όταν διαπίστωσα ότι  στις κεντρικές οδούς Βενιζέλου, Μητροπόλεως και σε αυτόν που οδηγεί στο πάρκο της Ελιάς, ήταν αισθητή η απουσία της γαλανόλευκης από τα μπαλκόνια των σπιτιών.

Προσέχοντας προσεκτικά μέτρησα στις πολυκατοικίες των κεντρικών αυτών οδών να κυματίζουν ελάχιστες Ελληνικές σημαίες.

Έκανα διάφορες βόλτες στην πόλη  και διαπίστωσα ότι το ίδιο συνέβαινε σχεδόν σε όλους τους δρόμους, δηλαδή την ημέρα της εθνικής μας επετείου, πολλοί συμπολίτες μας περιφρόνησαν τη γαλανόλευκη, με την οποία, ως όφειλαν, έπρεπε να στολίσουν τα μπαλκόνια τους.

Ντροπή σε όλους μας !!! Τη στιγμή που το έθνος μας περνάει δύσκολες στιγμές, που οι εχθροί της πατρίδας. μας απειλούν και μας εκβιάζουν με πόλεμο, εμείς δεν είμαστε άξιοι  να υψώσουμε και να τιμήσουμε το εθνικό μας σύμβολο.

Και σίγουρα δεν είναι δείγμα εθνικισμού ή φασισμού το να υψώνουμε τη σημαία μας στον ιστό της, αλλά αυτό αποτελεί φόρο τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

 

Ένας ανήσυχος πολίτης


Μητροπόλεως

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής