breaking news Νέο

ΑΓΚΑΘΙΑ - ΠΑΟΚ : Στο ένα πόντο η διαφορά

ΑΓΚΑΘΙΑ - ΠΑΟΚ : Στο ένα πόντο η διαφορά

Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που αγωνίζονταν εκτός έδρας με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, όμως τελικά η έκπληξη ήρθε από το γήπεδο του Μακροχωρίου με την γηπεδούχο νεανική ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη, να βάζει”στοπ” στην πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Νίκη Αγκαθιάς με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ κάτι που σε συνδυασμό με την ανετη νίκη του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας μέσα στο Ροδοχώρι έβαλε φωτιά στην “μάχη” της διεκδίκησης της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας, αφού  η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο πλεον μειώθηκε στον έναν βαθμό και οι δυο τους παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας.

Οσον αφορά τώρα την μάχη της παραμονής μετά και τα προχθεσινά αποτελέσματα και η ομάδα του Μακροχωρίου τέσσερις αγωνιστικες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορια και μαθηματικά και με δεδομενο ότι ο Ατρόμητος Διαβατού, που έχασε δύσκολα στην Επισκοπή από τον Κεραυνό με 4-3, ο Απόλλων Αγ. Γεωργίου και η Ποντιακή Νεολαία Αράχου που στον μεταξύ τους αγώνα αναδείχθηκαν ισόπαλοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα να ξεφύγουν από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ αουτ, η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας που έχασε στο ΔΑΚ της Νάουσας με 3-1, ο Αχιλλέας, η ΑΕ Χαρίεσσας που ηττήθηκε στο Παλαιοχώρι με 1-0 από τον Αρη, ο Κεραυνός Επισκοπής που όπως ήδη αναφέραμε κέρδισε 4-3 τον Ατρόμητο Διαβατού και ο ΓΑΣ Κοπανού που έκανε το ρεπό του παλεύουν για να αποφύγουν την τεταρτη θέση της διαδικασίας των πλεϊ αουτ.

Αυτό που άλλαξε μετά τα αποτελεσματα του περασμένου Σαββάτου σε σχέση με τα προηγούμενα είναι το ότι μετά το στραβοπάτημα της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα Νίκης Αγκαθιάς στο Μακροχώρι μπαίνουν και πάλι στο κάδρο τα πλεϊ οφ αφου η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου έχει μειωθεί πλεον στον ένα βαθμο και οπως όλα δείχνουν η πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που δίνει πλεονέκτημα έδρας θα παιχθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι (ΠΑΟΚ - Αγκαθιά).

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα έξι παιχνίδι της Α1 κατηγορίας του περασμένου Σαββάτου.

 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΑΓΚΑΘΙΑ 0-0

Στοπ στην πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Νίκη Αγκαθιάς έβαλε το περασμένο Σάββατο η νεανική ομάδα του Μακροχωρίου με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου να μειωθεί στον έναν βαθμό και η μάχη της κορυφής να παίρνει φωτιά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκα με υπεροψία στο γήπεδο επεδιή προφανως πίστευαν οτι θα εκαναν περίπατο απέναντι σε μια νεανική και άπειρη ομάδα και όταν αντιλήφθηκαν οτι δεν ηταν έτσι ακριβώς τα πράγματα και οτι θα έπρεπε να ματώσουν για να περάσουν αλώβητοι από την έδρα του Μακροχωρίου είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος ενω λιγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο έμειναν και με 10 παίκτες. Βέβαια με 10 ολοκλήρωσε το παιχνίδι και η ομάδα του Μακροχωρίου καθώς στο 84’ αποβλήθηκε με δεύτερο κίτρινη ο Φιλιππίδης στην φάση του πέναλτι υπερ της Αγκαθιάς που κατελόγησε ο διαιτητής του αγώνα Καραντώνης (μια αποβολή κατά την αποψη μας αυστηρή) που εκτέλεσςε ο Ξαγοράρης και μπλόκαρε πέφτοντας στην σωστή γωνία ο νεαρός τερματοφύλακας του Μακροχωρίου.

Οπως ήδη αναφέραμε οι φιλοξενούμενοι μπήκαν χαλαρά στο παιχνιδι επειδή προφανώς πίστευαν ότι η αναμετρηση με την νεανική ομάδα του Μακροχωρίου θα εξελίσσονταν σε περίπατο για την ομάδα τους και δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι στο πρώτο ημιχρονο είχαν μια όλη και όλη κλασική ευκαιρία για γκολ. Αυτή στο 18’ όταν ο Βούλγαρης μέσα από την περιοχη έκανε το πλασέ για να αποκρούσε με τα πόδια ο Τσιμπρής. Στο 35’ η Αγκαθιά έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε αντίπαλο ο Πέτκος, και στην επανάληψη η Νίκη είχε την υπεροχή δίχως ομως να καταφέρει να σκοράρει.

Στο 84’ ο κ. Καραντώνης κατελογησε πεναλτι και απεβαλε με 2η κίτρινη τον Φιλιππιδη. Ο Ξαγοράρης θα κανει το σουτ, ο Φιλιππίδης που βρίσκονταν σε απόσταση τριών περιπου μέτρων θα προσπαθήσει να αποφύγει την μπάλα η οποία αρχικά θα βρει το σώμα του και στη συνέχεια το απλωμένο χέρι με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και ταυτόχρονα να δείχνει την κίτρινη καρτα στον παίκτη του Μακροχωρίου που ήταν η 2η στο παιχνίδι και να τον αποβαλει. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ξαγοράρης με τον Σιμπρή να πέφτει στη σωστή γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 89’ απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ξαγοράρη η μπάλα θα βρει την συμβολη των δοκών και θα φύγει αουτ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σουτ και πάλι του Ξαγοράρη θα διώξει σε κορνερ ο Σιμπρής.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Παζαρτζικλής - Τράντο).

 

ΡΟΔΟΧΩΡΙ - ΠΑΟΚ 2-5

Η αποστολή στο Ροδοχώρι θεωρείτο η πιο δύσκολη που είχε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και όμως εξελίχθηκε σε περίπατο. Η ομάδα της Αλεξάνδρειας που μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 5’ με σουτ του Αργυρόπουλου και καθάρισε το αποτέλεσμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 30λεπτο καθώς στο 19ο ο Πετράϊ με πλασέ θα κάνει το 0-2 στο 27’ και πάλι ο Πετράϊ με ατομική ενέργεια και πλασέ θα γράψει το 0-3, στο 34’ ο Φωτιάδης με μακρινό σουτ το 0-4 και η αποτελεσματικότητα των φιλοξενουμενων θα συνεχιστεί και στην επαναληψη. Στο 47’ ο Ζωγράφος με κοντινό πλασέ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 0-5 με το Ροδοχώρι να αντιδρά και αφου στο 50’ μείωσε με τον Μπουρδάνο σε 1-5 με τον ίδιο παίκτη στο 87’ θα διαμορφώσει το τελικό 2-5.

Το αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου (Κελεσίδης - Δεβετζίδης).

 

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ - ΧΑΡΙΕΣΣΑ 1-0

Καλύτερος ο Αρης Παλαιοχωριου στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού νίκησε στο γήπεδο του την ΑΕ Χαρίεσσας με 1-0 και διατηρήθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πινακα.

Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα σημειώθηκε στο 68’ από τον Μιχαηλίδη που τετ - α - τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε ψύχραιμα γράφοντας το 1-0 που ηταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 48’ η γηπεδούχος ομάδα είχε δοκάρι σε σουτ του νεαρού Γεωργίου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Καραϊωσηφ - Νησελίτης).

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. - ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ 3-1

Η γηπεδούχος ομάδα ήταν η νικήτρια του ντέρμπι των ουραγών μεταξύ του Αχιλλέα και της Νέας Γενεάς Ν. Νικομήδειας που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ της Νάουσας.

Ο Αχιλλεας που ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού προηγήθηκε στο σκορ στο 39, με σουτ του Μπράτση με την Νέα Γενεά να ισοφαρίζει τρια λεπτά αργότερα με σέντρα σουτ του Τσιάμπα Τ.

Στην επανάληψη η ομάδα της Νάουσας ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοση της πετυχαίνοντας άλλα δυο τέρματα με κεφλιά του Μαράντη στο 62’ και τον Γιαμαλίδη στο 80’ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Παπαδάκης - Νατσιούρας).

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΔΙΑΒΑΤΟΣ 4-3

Παρολίγο η ανατροπή της χρονιας στο γήπεδο της Επισκοπής και στον αγώνα του τοπικού Κεραυνού με τον Ατρόμητο Διαβατού που έληξε 4-3 υπερ της γηπεδούχου.

Ο Κεραυνός μολις στο 2’ ανοιξε το σκορ και μεχρι το 35’ έκανε τρία τα τέρματά του με γκολ του Μιχαηλίδη (21’) και Καρυπίδη (35’).

Στο 50’ ο Ατρόμητος μείωσε με τον Κοντογουλίδη σε 3-1 όμως στο 60’ ο Σέχι ξαναέδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του κάνοντας το 4-1. Και ενω το παιχνίδι έδειχνε εύκολο για την γηπεδούχο, ομάδα του Διαβατού με δυο γκολ του Πατρα Κ. στο 64’ και του Πιτούλια θα μετατρεψει το παιχνίδι σε ντέρμπι κάνοντας το 4-3, ενω στο τελευταίο 10λεπτο πίεσε και είχε τις ευκαιρίες να κανει την πλήρη ανατροπη όμως δεν καταφερε να τις αξιοποιήσει.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παυλίδης (Σωτηριαδης - Ρηγόπουλος).

 

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΡΑΧΟΣ 3-3

Δίχως νικητή έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου και της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου (3-3).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7’ με τον Πέτκο με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 10’ με γκολ του Σαρκατζή.

Στο 38’ ομως η Ποντιακή Νεολαία ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Αναστάση και ο ίδιος παίκτης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το 1-3.

Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη με γκολ του Σαρκατζή στο 68’ και 72’ διαμορφωσαν το τελικό 3-3. Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαριστές καθώς αποβλήθηκαν ο Προϊος στο 77’ και ο Πέτκος στο 90’.

Δοκάρι είχαν ο Σαρκατζής στο 80’ για λογαριασμό του Απόλλωνα και ο Δεμιρτζόγλου το 89’ για την Ποντιακή Νεολαία.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Μουσενίκας - Ιασωνίδης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής