breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε Βεργίνα και Παλατίτσια

  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε Βεργίνα και Παλατίτσια
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε Βεργίνα και Παλατίτσια

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με το Δήμαρχο Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη, προ ημερησίας διάταξης, να χαρακτηρίζει σημαντική τη συζήτηση που έγινε στο διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, που διεξήχθη και στη Βέροια, το Σάββατο, στο Δημαρχείο της πόλης. «Βέβαια» - προσέθεσε - «Ευρώπη σημαίνει ειρήνη, ανοιχτά σύνορα, δημοκρατία και ενιαίο νόμισμα, αλλά να δούμε και τα αρνητικά, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Να θυμίσω τη διένεξη Ρωσίας - Ουκρανίας και θα συγκρίνω με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τι επακολούθησε. Τίποτα. Και τίποτα δεν θα έχουμε, αφού η Ευρώπη ζει με το φόβο της μετανάστευσης».

Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε αναφορά ακόμα και στο πρόσωπο του πρόσφατα αποβιώσαντος Βίκτορα Μελά, προέδρου του ιδρύματος Βασίλης Μελάς, με τον πρόεδρο του ΝΠ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιο Διαμάντη να εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επιπλέον, ο κ. Βοργιαζίδης έκανε γνωστό ότι έθεσε στον κ. Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας του Περιφερειακού Συνεδρίου για την ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στη 2η ημερίδα, το ζήτημα με τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, για τους οποίους δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για αποχετεύσεις. Για τους οποίους - όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης - ο κ. Χαρίτσης τον ενημέρωσε ότι προσεχώς θα προβλέπεται χρηματοδότηση και για τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων. «Βέβαια, σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν, τα χρήματα θα είναι λίγα και ερωτώντας αυτόν με ποιά κριτήρια θα γίνει κάτι τέτοιο, μου είπε με ωριμότατες μελέτες και περιβαλλοντικά ζητήματα», συμπλήρωσε. Συνάμα ο Δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε ότι «μετά από επίπονη δουλειά που έγινε για τη Βεργίνα, την εντάξαμε, λόγω ιδιαιτερότητας, σ' αυτούς τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων και μαζί με τα Παλατίτσια, διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του έργου μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Σ' ό,τι αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το σώμα με την αρχή της πλειοψηφίας προχώρησε στην έγκριση μνημονίου συνεργασίας για τη «διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών», στο πλαίσιο του έργου «ολοκλήρωση κατασκευής της γέφυρας αδελφών Κούσιου», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βέροιας.

Περισσότερα στο αυριανό μας φύλλο

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής