breaking news Νέο

Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Μοιράζονται τα εισιτήρια της ανόδου

Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Μοιράζονται τα εισιτήρια της ανόδου

Ο Φίλιππος Μελικης νίκησε εκτός έδρας στο ντέρμπι κορυφής τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος με 0-1 και αύξησε την μεταξύ τους διαφορά από τους έξι στους εννέα βαθμούς. Βέβαια η νίκη αυτή της ομάδας της Μελίκης έχει μονο αξία γοήτρου καθώς έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ κατηγορία εδώ και αρκετές αγωνιστικές.

Στον Β’ όμιλο την πρώτη θέση κατέκτησε ο ΑΟ Μαρίνας που νίκησε 6-0 τον Εθνικό Ραχιάς.

Παρά την ήττα του πάντως ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος εξασφαλίζει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου του Α’ ομίλου ακομη κι αν χάσει στο εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής από τον Αρη Π. Σκυλιτσίου και ο Εθνικός Κλειδίου κερδίσει την ΑΕ Σχοινά με τις δυο ομάδες σε μια τέτοια περίπτωση να ισοβαθμούν στην 2η θέση με 38 βαθμούς.

Σ’ αυτήν την περίπτωση η ομάδα του Πλατέος λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, εκτός κι αν στο παχνίδι της Κυριακής με την ΑΕ Σχοινά το Κλειδί κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 16 τερμάτων και το Πλατύ ηττηθεί στο γήπεδό του από τον Αρη Π. Σκυλιτσίου.

Σ’ αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε ότι τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ή περισσοτέρων ομάδων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από τον περασμένο Ιούνιο διαφοροποιήθηκαν και έγιναν τα ίια με των επαγγελματικών.

Μέχρι και την περσινη περίοδο (2016-2017) ίσχυαν δύο κριτήρια για τις ομάδες που ισοβαθμούσαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πρώτο κριτήριο οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια και εφόσον υπήρχε και πάλι ισοβαθμία τότε λαμβάνονταν υπόψη η διαφορά τερμάτων, μόνο στα μεταξύ τους παιχνίδια κι αν ήταν η ίδια τότε δίνονταν αγώνας μπαράζ. Από το περασμένο Ιούνιο όμως η ΦΙΦΑ πρόσθεσε και τα υπόλοιπα κριτήρια που ισχύουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (διαφορά τερμάτων στο σύνολο, καλύτερη επίθεση κλπ).

Ετσι αυτή τη στιγμή ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος που εχει διαφορά τερμάτων 41 γκολ (51-10 είναι ο συντελεστής τερμάτων), αλλά και ο Αγρ. Αστέρας Αγ. Βαρβάρας με διαφορά 13 τερμάτων (22-9), έναντι 8 του Αριστοτέλη Νάουσας (26-18) έχουν σοβαρό προβάδισμα να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου από τον όμιλο τους. Να υπενθυμίσουμε οτι και τα δύο παιχνίδια Αγρ. Αστέρα Πλατέος - Εθνικού Κλειδίου, όπως και του Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με τον Αριστοτέλη Νάουσας έληξαν ισόπαλα δίχως γκολ. Ετσι θα χρησιμοποιηθεί το τρίτο κριτήριο η διαφορά τερμάτων στο σύνολο.

Στον αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη του σούπερ πρωταθλητή της Α2 κατηγορίας θα παιξουν ο Φίλιππος Μελίκης, με τον ΑΟ Μαρίνας και ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της ομάδας που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (47 ο Φίλιππος και 32 ο ΑΟ Μαρίνας) δηλαδή στη Μελίκη.

Οσον αφορά τις ομάδες που υποβιβάζονται και από την νέα περιοδο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας είναι ο Αχιλλέας Νεοκάστρου από τον Α’ όμιλο και η Δόξα Νάουσας απο τον Β’.

Ο Φίλιππος Μελικης και ο ΑΟ Μαρινας μεζί με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος και τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας εφόσον την Κυριακή στο τελευταίο παιχνίδι κερδίσει στην έδρα του την Πατρίδα και ο Αριστοτέλης Νάουσας δεν καταφέρει να καλύψει την διαφορά των 5 τερμάτων που έχουν αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες από την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία της Ενωσης μας, ο Αχιλλέας Νεοκάστρου και η Δόξα Νάουσας στην Γ’ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην Β’ κατηγορία, αφού από την νέα περίοδο οι κατηγορίες στα πρωταθλήματα της Ένωσης μας θα είναι τρεις (Α’, Β’ και Γ’) και όχι τέσσερις (Α1, Α2, Β’ και Γ’) όπως είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής