breaking news Νέο

Τα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας γιόρτασαν την 25η Μαρτίου

Τα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας γιόρτασαν την 25η Μαρτίου

                Τα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας στην πιτσαρία «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ» πραγματοποίησαν συνάντηση για την 25η Μαρτίου. Ομιλήτρια της συνάντησης η Προδιοικητής της 247 Περιφέρειας I.W. Ελλάδας Βιβή Ιατροπούλου, η οποία ανέπτυξε την ομιλία της αναφερόμενη στη μεγάλη σημασία του αγώνα των προγόνων μας την 25η Μαρτίου 1821.

                «Όσο τα χρόνια περνούν και αλλάζουν οι καιροί τα ιστορικά γεγονότα κάθε χώρας, ακόμη και τα πιο σημαντικά χάνουν πάντοτε ένα μεγάλο μέρος από τη σημασία τους . . . Από το γενικό όμως αυτό κανόνα της φθοράς ξέφυγε η Ελληνική Επανάσταση του 1821, που παραμένει η κορυφαία ιστορική στιγμή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη της Ευρώπη . . .

                . . . Το ξεσηκωμένο γένος, ακατάβλητο, ανυποχώρητο, επέμενε να κερδίσει αυτό που με τόσο αίμα είχε πληρώσει και διεκδικούσε.

                Σε αυτόν τον γιγάντιο ξεσηκωμό, πρώτα ξεσηκώθηκε η Ελληνική ψυχή και έγινε αντίλαλος και σάλπιγγα σε βουνά και λαγκάδια.

                Ο Ρήγας με το Θούριο, οι Έλληνες οπλαρχηγοί με το πάθος της ελευθερίας, ο άνδρας, η γυναίκα, ο γέρος, το παιδί, όλοι είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή . . .

                . . . Στη ΛΑΥΡΑ γίνεται η ΑΡΧΗ, εκεί είναι στημένος ο μεγάλος σταθμός για το ξεκίνημα. Την ημέρα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ με το μήνυμα της ανθρώπινης ελευθερίας προστίθεται και το μήνυμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για την ΕΛΛΑΔΑ . .

                . . . Αυτή τη μεγάλη στιγμή ο Ρήγας, ο μεγάλος εθναπόστολος την προφήτευσε και την οραματίστηκε.

«Ελάτε μ’ έναν ζήλο σε τούτον τον καιρό

Να κάμωμεν τον όρκον επάνω στον σταυρό».

                Αυτόν τον σταυρό κρατά τώρα ο Παλαιών Πατρών και τους καλεί να ορκιστούν. Και αυτοί αδίστακτα, απλώνουν τα τραχιά τους χέρια, τα ροζιασμένα από τους αγώνες και τ’ ακουμπούν σταθερά πάνω στον σταυρό και δίνουν όρκο ελευθερίας ή θανάτου την μεγάλη εκείνη στιγμή και όλα τα φαράγγια και οι ρεματιές γεμίζουν με την αγωνιστική τους ανάσα . . .

                . . . Ποτέ άλλοι άνθρωποι πολεμώντας δεν ξεχύθηκαν με τόση έξαρση για ένα αγώνα και ποτέ δεν δικαιώθηκαν τόσο όσο αυτοί οι ήρωες του 1821.

                Αυτή η μεγάλη στιγμή ξημέρωσε μετά από 197 χρόνια, μια διπλή γιορτή, διπλό μεγαλείο, διπλή ανάσταση για την πίστη και την ελευθερία . . .

                . . . Η ΕΛΛΑΣ του Περικλή, του Πλάτωνα και του Σοφοκλή, η ΕΛΛΑΣ των ηρώων και των μαρτύρων είναι τώρα ελεύθερη.

                Πάλι στην παρέλαση ήχησαν οι σάλπιγγες, παρέλασαν οι Μπουμπουλίνες, οι Κολοκοτρωναίοι, οι Κανάρηδες και ακούστηκε ο Θούριος του Ρήγα, άνοιξε ο χορός της Ανοίξεως ο ύμνος του Σολωμού «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά». Φύτρωσαν δάφνες και λουλούδια στη ζωή των Ηρώων και το χορτάρι  θα φανεί στη γη των Ψαρών για να πλέξουμε το στεφάνι της δόξας στη μνήμη των Ηρώων . . .

                . . . Ας μετέχουμε κι εμείς στη θυσία τους, στη μυσταγωγία των αγώνων τους και ευγνώμονες ας μαχώμεθα για τη διατήρηση της Ελευθερίας που συμβολίζει η Γαλανόλευκη σημαία μας και ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι ένα Έθνος αδούλωτο στη ψυχή είναι έτοιμο για αγώνες και θριάμβους. Ένα έθνος ενωμένο φέρει πάντα στους ώμους των παιδιών του το τρόπαιο της νίκης και δημιουργεί θαύματα και νέο 21».

Μία όμορφη συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας έγινε σε συγκινησιακή φόρτιση ακούγοντας τα κατορθώματα των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία που θα πρέπει να τη διατηρήσουμε και να μην ξεχνάμε ποτέ!

Εκ του Ομίλου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής