breaking news Νέο

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

• Την πέμπτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας μέσα στο τρέχον έτος, τη Δευτέρα το απόγευμα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις αναφορές του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους επικεφαλείς και τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων στην προημερησίας διάταξης διαδικασία.

• Ο Ζήσης Πατσίκας, παίρνοντας ως... ερέθισμα την ενημέρωση, στην οποία προέβη η ομάδα πολιτών Βέροιας στα μέσα της περασμένης εβδομάδας σ' ό,τι αφορά στις πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων, ζήτησε να μάθει για το τι παρεμβάσεις προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή στην πλατεία Ωρολογίου, το κοστολόγιο των παρεμβάσεων, καθώς και το πότε θα γίνουν αυτές.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Παπαδόπουλος, ενημέρωσε πως, αφού φτιάξει πρώτα ο καιρός, «μετά το Πάσχα θα γεμίσουμε με χώμα το παρτέρι και θα φυτέψουμε λουλούδια». Και όλα αυτά – όπως είπε – για να μην υπάρξει αναστάτωση στην περιοχή στην εορταστική περίοδο του Πάσχα.

• Για το ίδιο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος ανέφερε ότι η Ομάδα Πολιτών Βέροιας είναι ενημερωμένη για το πλάνο του Δήμου (μέσα από τη συνάντηση που υπήρξε μαζί τους το Σεπτέμβριο του 2017), γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα έχουν χρόνο υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2018.

• Ακόμα, ο κ. Σιδηρόπουλος έκανε αρκούντως γνωστό πως ο Δήμος έχει δεσμεύσει ένα επιπλέον χρηματικό ποσό, το οποίο προσδιορίζεται στα 50.000 ευρώ, για τις παρεμβάσεις στην πλατεία Ωρολογίου και πως στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος θα έρθει προς συζήτηση η μελέτη για τις συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων, οπότε στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί και το έργο.

• Προσεγγίζοντας το ίδιο θέμα ο κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, πρότεινε στην πλατεία Ωρολογίου να τοποθετηθεί μια βρύση με πόσιμο νερό, για να δροσίζονται οι πολίτες και επιπλέον η βάση του τοιχίου να σκαφτεί και να τοποθετηθεί χώμα και να φυτευτούν αναρριχητικά φυτά, τα οποία και με το πέρασμα του χρόνου θα αναπτυχθούν και θα καλύψουν τον τοίχο, προσδίδοντας μία αισθητική σ' αυτόν.

• Η πρόσφατη ενημέρωση που έγινε για τους δασικούς χάρτες στο δημαρχείο, βρέθηκε στην αναφορά του Αντώνη Καγκελίδη, ο οποίος έκρινε το εν λόγω θέμα περίπλοκο και πως αυτό έχει να κάνει με πολλές αγροτικές εκτάσεις, που είναι χαρακτηρισμένες δασικές.

• Απαντώντας επ' αυτού ο Δήμαρχος προανήγγειλε την πραγματοποίηση νέας ενημερωτικής εκδήλωσης μέσα στο επόμενο διάστημα. Στην οποία και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δόμησης θα προσπαθήσουν να «φωτίσουν» θέματα του νέου νόμου, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν οι πολίτες καλύτερα αυτά που τους αφορούν. Μάλιστα, στη συνάντηση αυτή παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

• Για το αν η Δημοτική Αρχή σκέφτεται να αναδείξει την περιοχή της Μπαρμπούτας με μελέτη ή προμελέτη,  ήταν το ερώτημα που εκφράστηκε από τον κ. Γιάννη Παπαγιάννη.

• Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ανέφερε ότι «τρέχει» αντιπλημμυρική μελέτη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των περιβαλλοντικών όρων, αλλά χρειάζεται εκ νέου οριοθέτηση. Ξεκαθάρισε, δε, ακόμα ότι δεν επιτρέπονται έργα κατασκευών στις όχθες, γιατί μπορεί να πλημμυρίσει.

• Ο κ. Παπαγιάννης έθεσε ακόμα το ερώτημα, για το αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ζητώντας συνάμα να γίνει ενημέρωση.

• Στην απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς είχε να πει : «Η περιφέρεια είναι αυτή, που προκηρύσσει το διαγωνισμό για την ανάδειξη του συνεργείου, που θα αναλάβει να πράξει κάτι τέτοιο. Όταν αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ο Δήμος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα και με τη σειρά του ενημερώνει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να συνοδεύσουν το συνεργείο καταπολέμησης, όπου και θα υποδείξουν σ' αυτό σημεία επώασης των κουνουπιών, που δεν έχουν καταγραφεί.

• Το θέμα των αδέσποτων ζώων τέθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος! Αφορμή στάθηκε μία νέα επίθεση σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Περιφερειακή οδό, μετά από αναφορά του Θανάση Αποστολόπουλου στο εν λόγω συμβάν, ζητώντας ο ίδιος να μάθει τι γίνεται με το θέμα αυτό.

• Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος επικαλέστηκε τη νομοθεσία που υπάρχει, η οποία και θέτει εμπόδια σ' ένα τέτοιο ζήτημα. «Δεν υπάρχει ευελιξία να μαζεύεις τα αδέσποτα από το δρόμο, αν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη επίθεση», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε, δε, για μία ακόμα φορά πως «όσα αδέσποτα δεν έχουν στειρωθεί, ο Δήμος τα στειρώνει και κατόπιν τα αφήνει στο φυσικό τους περιβάλλον, απ' όπου τα μάζεψε,γιατί έτσι είναι υποχρεωμένος από το νόμο». Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως ούτε με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, θα αλλάξει κάτι και το πρόβλημα θα υφίσταται για πολλά χρόνια ακόμα, εάν οι πολίτες δεν σταματήσουν να αφήνουν ζώα στο δρόμο.

• Τέλος, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το σώμα η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Βέροιας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, προϋπολογισμού 52.800,00 €, στα πλαίσια του έργου κατασκευής της Γέφυρας Κούσιου.

-Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής