breaking news Νέο

Έχουν το ενδιαφέρον τους και αυτά...

Έχουν το ενδιαφέρον τους και αυτά...
  • Ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ήταν και ο Δημήτρης Τραπεζανλής, ο οποίος και ενημέρωσε το σώμα για τον εθελοντικό καθαρισμό, που έγινε το περασμένο Σάββατο το πρωί, στη Ν. Νικομήδεια. Ο ίδιος έκανε έκκληση στους περαστικούς να μην πετούν σκουπίδια κατά μήκος του αναχώματος της τάφρου 66 (πύλη εισόδου και εξόδου του χωριού), τονίζοντας πως «η καθαριότητα αφορά όλους μας». Ζήτησε συγχρόνως από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, όπως ο Δήμος προβεί στον καθαρισμό των αγκαθιών σε σημεία της πλευράς του αναχώματος, ενώ πρότεινε ακόμα την κοστολόγηση των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων (με 5 ευρώ έκαστο!), για να δοθεί έτσι ένα κίνητρο επιστροφής τους και όχι να πετιούνται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.

Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος, αρχικά απένειμε τα συγχαρητήρια σ' όλους όσους προέβησαν στον καθαρισμό της περιοχής, και υπογράμμισε ότι η καθαριότητα είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, ενώ σ' ό,τι αφορά στον καθαρισμό στο πλάι του αναχώματος, παρέπεμψε γι’ αυτό στην Περιφέρεια, που έχει και την ευθύνη, από την οποία και θα ζητηθεί να προχωρήσει ο καθαρισμός. Όσο για τις κενές φιάλες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η πρόταση που έθεσε ο κ. Τραπεζανλής έχει ήδη κατατεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλο.

• Το θέμα με τα διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ και λεωφορεία στην είσοδο της πόλης στην οδό Πιερίων ανέδειξε ο κ. Σπύρος Κωτσιαντής, πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας, ζητώντας συνεργασία και με την Τροχαία για την αποκατάσταση της τάξης, λόγω επικινδυνότητας. «Είναι ο φαρδύτερος δρόμος η Πιερίων, αλλά καταντά επικίνδυνος, από αυτούς που παρκάρουν αριστερά και δεξιά του», σχολίασε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

  • Λόγος στη συνεδρίαση του σώματος έγινε και για την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας. Κατόπιν απόφασης, θα δοθεί ένα κοινό υπόμνημα από τους επικεφαλείς των παρατάξεων, το οποίο και θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
  • Το παράπονό του «γιατί πληρώνουμε το ίδιο αντίτιμο στο πάρκινγκ του Δήμου, καθ' ότι τη Δευτέρα που ερχόμαστε για τη συνεδρίαση του Δ.Σ., είναι άδειο», εξέφρασε ο Αντώνης Καγκελίδης, με το Δήμαρχο να αναφέρει επ' αυτού ότι «θα ξανασυζητήσουμε πάλι για το πάρκινγκ».
  • Ως επιτυχυμένο έκρινε το Δημοτικό Συμούλιο Εφήβων ο πρόεδρος του σώματος Πέτρος Τσαπαρόπουλος. «Οι παρατηρήσεις των μαθητών ήταν εύστοχες και τέτοιου είδους εκδηλώσεις σηματοδοτούν νέα εποχή στην ενασχόληση των νέων με τα κοινά».
  • Ο Γιάννης Παπαγιάννης ήταν αυτός που «άνοιξε» τη συζήτηση για το θέμα με τους 2 κρατούμενους στην Τουρκία Έλληνες αξιωματικούς, χαρακτηρίζοντάς το «μεγίστης σημασίας» και ζητώντας παράλληλα από το σώμα να πάρει πρωτοβουλία, «για να δούμε ποιά είναι η θέση η δική μας», βάζοντας στη συνέχεια ψήφισμα από πλευράς του.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής