breaking news Νέο

Πόσο κινδυνεύει η Νάουσα;

Πόσο κινδυνεύει η Νάουσα;

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ενώ στον 2ο όμιλο, στον οποίο αγωνίζονται οι τρεις ομάδες της Ημαθίας, η Νάουσα, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πινακα από την περασμένη αγωνιστική και μετά την απροσδόκητη ήττα του Άρη Παλαιοχωρίου στην έδρα του από την ΑΠΕ Λαγκαδά έχει ξεκαθαρίσει με τον Ηρακλή να καταλαμβάνει την πρώτη θέση που δίνει το εισιτήριο για τα πλεϊ οφ που οδηγούν στην Β’ Εθνική, στη μάχη της παραμονής τα πράγματα παραμένουν μπερδεμένα, με πέντε ομάδες να διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία. Ο Πιερικός, ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου, η Νάουσα, ο Κιλκισιακός και η ΑΠΕ Λαγκαδά.

Να υπενθυμίσουμε οτι από τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής υποβιβάζονται επτά ομάδες και οι πέντε απο αυτές είναι γνωστές εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Πρόκειται για τον Καμπανιακό, τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, την ΑΕ Καρίτσας και τον ΑΟ Καρδίας.

Μεταξύ των πέντε ομάδων που αγωνιούν αυτήν την στιγμή, μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικης βρίσκεται και η Νάουσα, η μοναδική από τις τρεις εκπροσώπους μας που αγωνίζονται φέτος στην Γ’ Εθνική, που διεκδικεί την παραμονή της αφού ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Τυχόν υποβιβασμός της Νάουσας, κάτι νομίζω που απεύχονται όλοι οι φίλαθλοι της Ημαθίας θα επηρεάσει και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α1 κατηγορία της Ενωσης μας στην νέα Β’ κατηγορία αφου ο αριθμός που θα υποβιβαστεί απο την Α1 είναι συνάρτηση του αριθμού των ομάδων που θα αποχαιρετίσουν την Γ’ Εθνική (ο αριθμός των ομάδων που θα αγωνίζεται την νέα περίοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας προβλέπεται από την φετινή προκηρυξη, θα είναι 16).

Αν λοιπόν υποβιβαστει η Νάουσα ακόμη κι αν γίνουν τα πλεϊ αουτ θα είναι άνευ ουσίας αφού θα υποβιβαστούν και οι τέσσερις που θα συμμετέχουν σ’ αυτά.

Συνεπώς, η παραμονή, ή όχι της Νάουσας στην Γ’ Εθνική ενδιαφέρει άμεσα και τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλεϊ αουτ της Ενωσης μας.

 

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Οπως ήδη αναφέραμε μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πέντε ομάδες του 2ου ομίλου παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Πρόκειται για τον Πιερικό που έχει 39 βαθμούς, τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου που επίσης έχει 39, την Νάουσα με 38 και τον Κιλκισιακό με την ΑΠΕ Λαγκαδά που έχουν από 36.

Το όριο παραμονής στον 2ο όμιλο είναι 40 βαθμοί. Οι ομάδες που θα συγκεντρώσει 40 βαθμους δεν μπορεί να κινδυνέψει, αφου αναζητούνται δύο απο τις πέντε που αναφέραμε και η ΑΠΕ Λαγκαδά με τον Κιλκισιακό που έχουν 36 είναι αδύνατο να φθάσουν τους 40.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί κάποια ομάδα να σωθεί καιμε 39 και αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν καταφέρουν ο Κιλκισιακός και η ΑΠΕ Λαγκαδά να κερδίσουν την Κυριακή, πράγμα που θεωρούμε απίθανο όσον αφορά την ομάδα του Λαγκαδά, καθώς αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας που μόλις την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας τον Αρη Παλαιοχωρίου που ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πινακα.

Αντίθετα για τον Κιλκισιακό, που επίσης χρειάζεται την νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα αφού παίζει εκτός έδρας με τον Πιερικό που χρειάζεται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, με την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πάντως στον δεύτερο γύρο να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

 

Η ΝΑΟΥΣΑ

Εμας βέβαια μας ενδιαφέρει η περίπτωση της Νάουσας, όχι μόνο επειδή είναι δική μας ομάδα, αλλά και επειδή επηρεάζει τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α1 κατηγορία της Ενωσης μας.

Με νίκη την Κυριακή το απόγευμα λοιπόν η Νάουσα στην έδρα της επι του Αγρ. Αστέρα παραμένει στην κατηγορία ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Στην αντίπερα όχθη με ήττα, κάτι που επαναλαμβάνουμε απευχόμαστε, υποβιβάζεται εκτός κι αν δεν κερδίσει κανένας από τους Κιλκισιακο και ΑΠΕ Λαγκαδά, κάτι που θεωρούμε απίθανο αφού όπως ήδη αναφέραμε η ΑΠΕΛ παιζει στην έδρα της με τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας και η νίκη της θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.

Οσον αφορά τον Κυριακάτικο αντίπαλο της Νάουσας τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου χρειάζεται οπωσδήποτε τον βαθμό της ισοπαλίας για να φθάσει στους 40 και να παραμείνει στην κατηγορία, αφού υστερεί σε όλες σχεδόν τις ισοβαθμίες.

Με νίκη λοιπόν η Νάουσα εξασφαλίζει την παραμονή της στην κατηγορία και με ήττα υποβιβάζεται. Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση ισοπαλίας; Τότε θα υπάρξει τετραπλή, η διπλή ισοβαθμία.

Αν συγκεκριμένα κερδίσει ο Κιλκισιακός στην Κατερίνη τον Πιερικό, η ΑΠΕ Λαγκαδά τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας και το παιχνίδι Νάουσα - Αγρ. Αστέρας λήξει ισόπαλο, τότε τέσσερις ομάδες, η Νάουσα, ο Πιερικός, η ΑΠΕ Λαγκαδά και ο Κιλκισιακός ισοβαθμούν με 39 βαθμούς, ενω ο Αγρ. Αστέρας θα κάνει 40. Σ’ αυτήν την ισοβαθμία (τετραπλή) η Νάουσα δεν υποβιβάζεται λόγω καλύτερου συντελεστή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφου στον ειδικό πίνακα συγκεντρώνει 9 βαθμούς (4 απο τον Πιερικό, 2 από την ΑΠΕ Λαγκαδά και 3 από τον Κιλκισιακό), όσους και ο Κιλκισιακός (3 από τη Νάουσα, 3 από την ΑΠΕ Λαγκαδά και 3 από τον Πιερικό τον οποίο θα κερδίσει).

Υποβιβάζονται ο Πιερικός με 8 βαθμούς (1 από τη Νάουσα, 4 από την ΑΠΕ Λαγκαδά και 3 από τον Κιλκισιακό) και η ΑΠΕ Λαγκαδά με 6 βαθμούς (2 από τη Νάουσα, 3 από τον Κιλκισιακό και 1 από τον Πιερικό).

Η Νάουσα δεν ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΠΕ Λαγκαδά αφου συγκεντρώνουν τους ίδιους βαθμούς 2 (δυο ισοπαλίες), την ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια (0-0 και 1-1), χάνει όμως στο τρίτο κριτήριο που είναι η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων με την Νάουσα αυτη τη στιγμή να έχει συν 1 (29 υπερ και 28 κατά) και την ΑΠΕ Λαγκαδά συν 4 (37 υπερ και 33 κατά).

Συμπερασματικά η Νάουσα εξασφαλιζει την παραμονή της με νίκη την Κυριακή κόντρα στον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου, μπορεί ομως να παραμείνει στην κατηγορία και με ισοπαλία αρκεί ο Κιλκισιακός να κερδίσει μέσα στην Κατερίνη τον Πιερικό για να υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία (Νάουσα Πιερικός, ΑΠΕ Λαγκαδά και Κιλκισιακός).

Δεν ευνοείται σε ισοβαθμία μόνο με την ΑΠΕ Λαγκαδά λόγω διαφοράς τερμάτων στο σύνολο των αγώνων.

Και αυτό μπορεί να συμβεί αν ο Πιερικός δεν χάσει από τον Κιλκισιακό και το δικό της παιχνίδι με τον Αγρ. Αστέρα λήξει ισόπαλο. Τότε σώζεται ο Πιερικός και ο Αγρ. Αστέρας και υποβιβάζεται ο Κιλκισιακός ενώ υπάρχει ισοβαθμία Νάουσας - ΑΠΕ Λαγκαδά με τις δυο ομάδες να συγκεντρώνουν τους ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια (από δυο) να έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων επισης στα μεταξύ τους παιχνίδια (0-0 και 1-1), με την ομάδα του Λαγκαδά να έχει όπως ήδη αναφέραμε καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων που είναι το επόμενο κριτήριο.

Και φυσικά υποβιβάζεται και σε περίπτωση ήττας.

Τα τρία παιχνίδια της Κυριακής από το αποτέλεσμα των οποίων θα κριθεί ποιες ομάδες (δυο) θα ακολουθήσουν στον υποβιβασμό τον Καμπανιακό, τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, την ΑΕ Καρίτσας και τον ΑΟ Καρδίας:

 

Νάουσα - Αγρ. Αστέρας

Πιερικός - Κιλκισιακός

ΑΠΕ Λαγκαδά - Φίλιππος Αλεξάνδρειας

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής