breaking news Νέο

Θ.Θεοχαρόπουλος: «Να γίνει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή χωρίς τακτικισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια»

Θ.Θεοχαρόπουλος: «Να γίνει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή χωρίς τακτικισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο Αθήνα 9.84 και στο δημοσιογράφο Άρη Τόλιο, μεταξύ άλλων τόνισε :

Για την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για  συνταγματική αναθεώρηση

  • Πριν από λίγες μέρες στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αποφασίστηκαν οι θέσεις-προτάσεις μας για την συνταγματική αναθεώρηση και αυτές τις αποφάσεις μας προωθούμε.
  • Διεκδικούμε να προχωρήσει η χώρα άμεσα στις αναγκαίες τομές στο πολιτικό μας σύστημα, χωρίς φιέστες που έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην χαθεί η ευκαιρία να είναι η επόμενη βουλή αναθεωρητική.
  • Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν μέσα στο Κοινοβούλιο, χωρίς επικοινωνιακούς τακτικισμούς και παιχνίδια και εκεί να δούμε τι πραγματικά πιστεύει ο καθένας.
  • Έχει κουραστεί ο κόσμος από παιχνίδια. Αυτά που έκανε  ο κ. Τσίπρας έξω από τη Βουλή, το ξέχασε μετά. Μόνο εντός της Βουλής μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση χωρίς τακτικισμούς και  επικοινωνιακά παιχνίδια.
  • Η άρνηση της ΝΔ και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση εντός του Κοινοβουλίου, δείχνει ότι η πρωτοβουλία μας έχει πετύχει αρχικά το στόχο της, δηλαδή να φέρουμε το θέμα των τομών στο πολιτικό σύστημα στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης.
  • Υλοποιούμε την συνεδριακή μας απόφαση, οι συνεδριακές αποφάσεις είναι υπεράνω των ατομικών επιλογών και θέσεων μέσα στο φορέα.
  • Εμείς δεν ασκούμε την αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση ή η ΝΔ στα «Ζάππεια», αλλά μια προγραμματική αντιπολίτευση, όπου καθορίζουμε εμείς την πολιτική ατζέντα και έχουμε αυτοπεποίθηση για τις δικές μας θέσεις ώστε να γίνουμε κυρίαρχοι στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Για αυτό το λόγο φέρνουμε τις προτάσεις μας για συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή και τις παρουσιάζουμε στον Ελληνικό λαό.
  • Μέσα στις προτάσεις μας είναι η κατάργηση μίας σειράς προνομίων του πολιτικού συστήματος όπως το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία. Επίσης προτάσεις με στόχο τον σταθερό εκλογικό κύκλο, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της, αυστηρές προϋποθέσεις για τον έλεγχο της χρηματοδότησης και των οικονομικών των κομμάτων με διαφάνεια κ.ά.
  • Η ΝΔ είναι εκτεθειμένη. Ζητούσε αναθεώρηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών και τώρα αρνείται να το συζητήσει.
  • Στην παρούσα Βουλή πρέπει 180 βουλευτές να αποφασίσουν ποια άρθρα είναι αναθεωρητέα και η επόμενη να τα αναθεωρήσει, με 151 βουλευτές. Γιατί δεν μπορεί η Βουλή να αποφασίσει για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών καθώς και για άλλα θέματα που συμφωνούμε;
  • Για πιο λόγο αρνούνται τόσο πεισματικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τη συνεννόηση στα βασικά αυτά θέματα, που πολλές φορές τα λένε, αλλά όταν τους λέμε «ελάτε να καθίσουμε και να τα συζητήσουμε στη Βουλή», αρχίζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια. Είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε σήμερα άνοιγμα για συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγή; Είναι ανοιχτές οι πόρτες;

  • Έχουμε κλείσει τις πόρτες στις αδιέξοδες και συντηρητικές πολιτικές, δεν θα γίνουμε δεκανίκι αδιέξοδων πολιτικών, εμείς ανασυγκροτούμε την προοδευτική παράταξη της χώρας.
  • Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει όταν θα γίνουν οι εκλογές θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα δώσει στο δικό μας χώρο τη θέση που του αξίζει στο πολιτικό σκηνικό.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής